Ensipuhelin lapselle

Mitä ottaa huomioon, kun ostaa lapselle ensimmäisen puhelimen

Ensimmäinen oma puhelin on lapselle tärkeä juttu

Ennen puhelinkaupoille suuntaamista, suosittelemme keskustelemaan puhelimen hankinnasta lapsen kanssa. Keskustelkaa yhdessä toivotuista ominaisuuksista, kuten puhelimen tai suojakuoren mieluisimmasta väristä, onko toiveissa jokin tietty ominaisuus, kuten sormenjälkitunnistin? On myös tärkeä keskustella lapsen kanssa puhelimeen liittyvistä pelisäännöistä sekä ohjeistaa lasta puhelimen oikeaoppisesta ja turvallisesta käytöstä.

Osto-opas: millainen puhelin lapselle kannattaa ostaa? Mitä ottaa huomioon, kun ostaa lapselle ensimmäisen puhelimen?

Lapselle kannattaa ostaa käytetty puhelin, koska uusia naarmuja ja kolhuja tulee väistämättäkin, eikä siitä kannata ottaa stressiä. Huomioi myös nämä, kun ostat lapselle ensimmäisen puhelimen:

Pienet kädet = pieni puhelin

Pieni puhelin pysyy paremmin otteessa ja on helpompi käyttää, kun pienet sormet yltää paremmin ruudun jokaiseen kulmaan.

Hyvä akunkesto

Uusi puhelinkäyttäjä ei välttämättä aina muista varautua puhelimen lataukseen – siksi onkin hyvä, jos puhelin jaksaa pidempään hieman harvemmilla latauskerroilla. Fonumin kunnostetuissa käytetyissä puhelimissa akku on aina minimissään 85 %, eli hyvällä tasolla.

Käyttöjärjestelmä

Muista huomioida puhelinta valitessa myös käyttöjärjestelmä. On hyvä idea valita puhelin, jossa on sama käyttöjärjestelmä kuin vähintään toisen vanhemman puhelimessa. Näin pääsette yhdessä harjoittelemaan puhelimen käyttöä jo ennen kuin puhelin on ostettu, lisäksi osaat paremmin neuvoa puhelimen ominaisuuksista, kun järjestelmä on jo entuudestaan tuttu.

Suojaa puhelinta kolhuilta – lisävarustelut kuntoon

Suojaa puhelin kunnollisella suojakuorella sekä näytönsuojalla. Silikonikuoret ovat suojauksen kannalta parhaat, sillä ne joustavat iskun tullessa ja näin pehmentää iskun vaikutusta. Näytön vahvistamiseksi ja näin kestävyyden parantamiseksi suosittelemme kunnollista näytönsuojaa. Parhaimman suojan saat kustomoidulla nanosuojalla, jonka saa asennettua sekä etu-, että takalasiin. Nanosuojassa on itsekorjautuva nanopinnoite, eikä se halkea pudotuksesta.

Mietitkö vielä, mitä eroa nanosuojalla ja panssarilasilla on? Lue eroavaisuuksista.

Lapsen kanssa kannattaa myös keskustella siitä, miten puhelimesta pidetään hyvää huolta. Lue viisi helppoa vinkkiä, miten pitää puhelin ehjänä pidempään.

Nyt hyvillä mielin puhelinkaupoille!

Listasimme sinulle valmiiksi edullisia puhelinmalleja, joista lapsesi voisi pitää. Katso puhelinmallit >