Puhelimen rikkinäinen näyttö

Näin pidät puhelimesi ehjänä pidempään – 5 helppoa vinkkiä

Puhelimen ehjänä pitämisen kannalta tärkein on ennaltaehkäiseminen. Pidä huoli, että puhelin on suojattu ennen kuin vahinko tapahtuu. Kokosimme alle viisi helppoa vinkkiä, joilla varmistat, että puhelin pysyy pidempään menossa mukana.


1. Käytä oikeanlaista suojakuorta

Käyttämällä suojakuorta lisäät puhelimen iskunkestävyyttä (= ei mene yhtä helposti rikki). Suojakuoret myös lisää pitoa, toisin sanoen, puhelin pysyy paremmin kädessä ja vähennät tiputtamisen riskiä. Silikonikuoret ovat suojauksen kannalta parhaat, sillä ne joustavat iskun tullessa ja näin pehmentää iskun vaikutusta – kun taas kovat, muoviset kuoret ei jousta.


2. Suojaa näyttö

Vahvista näytön kestävyyttä asentamalla siihen näytönsuojatuote. Parhaimman suojan saat kustomoidulla nanosuojalla, jonka saa asennettua sekä etu-, että takalasiin. Siinä on itsekorjautuva nanopinnoite, eikä se halkea pudotuksesta.

Kustomoitu Nanosuoja Fonumilta yli 10 000 älylaitteeseen – ilman ajanvarausta. Katso lähin myymälä tästä.

Mikäli näytölläsi ei ole asennettuna suojaa, on tärkeä olla erityisen varovainen. Käsittele puhelinta huolellisesti ja kuljeta sitä erillisessä taskussa niin ettei esimerkiksi avaimet pääse naarmuttamaan näyttöä.


3. Putsaa puhelin oikein

Puhelin on melkoinen bakteeripesäke – tiesitkö, että puhelimen näytöllä on jopa 10 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä? Käytä puhelimen puhdistukseen alkoholipohjaista ainetta ja mikrokuituliinoja, älä koskaan pyyhi puhelinta vedellä kostetulla liinalla. Alkoholipohjainen puhdistusaine irrottaa tehokkaasti likaa, desinfioi, sekä haihtuu nopeasti pois ja on siksi turvallisempi vaihtoehto puhelimen teknologialle.

Lue lisää puhelimen puhdistuksesta ja desinfioimisesta.


4. Pidennä akun käyttöikää mm. lataamalla oikein

Vaikka akut kuluvat luonnollisesti ikääntyessään, voi akun kulumisasteeseen kuitenkin vaikuttaa myös itse esimerkiksi pitämällä akun varaustaso 20 ja 80 prosentin välillä. Myös latauskertojen määrä vaikuttaa akun käyttöikään, joten on hyvä välttää ylimääräisiä latauksia. Akun kunnon kannalta on myös tärkeä välttää äärilämpötiloja.

Lue lisää vinkkejä akun kunnossapidosta.


5. Vältä kosteutta ja puhelimen kastumista

Vaikka osa markkinoilla myytävistä puhelimista on roiske- tai vesitiiviitä, heikkenee tiiviste kuitenkin laitteen käytön ja ikääntymisen myötä, joten on tärkeää välttää puhelimen altistamista ylimääräiselle kosteudelle.

Lue miten toimia, jos puhelin kastuu.


+ Huolto ja korjaus

Onko puhelimesi jo rikki tai jumissa? Pidennä puhelimesi elinkaarta korjaamalla se. Me Fonumilla huollamme puhelimesi nopeasti, ilman ajanvarausta. Meillä on lähes 35 myymälää ympäri Suomea Helsingistä Rovaniemelle – voit tuoda puhelimesi suoraan lähimpään myymälään, kun sinulle sopii.