Puhelimen kesävinkit

Parhaat vinkit puhelimen kesäkäyttöön

Kesä on täynnä aktiviteetteja ja ulkoilua, mutta samalla se voi tuoda haasteita puhelimen käytölle ja suojaukselle. Kokosimme alle muutamia kesävinkkejä puhelimen omistajalle kesäkäyttöön.


Pidä puhelinbreikki

Muista nauttia kesästä ja olla läsnä! Kuten yleensä, puhelin on kesälläkin se, jonka ensimmäisenä pakkaa mukaan kotoa lähtiessä. Puhelimella on kiva ikuistaa parhaat kesähetket, katsoa reitit ja pitää yhteyttä lähipiiriin. Välillä kannattaa kuitenkin muistaa laittaa puhelin pois kädestä, tai jopa jättää se kotiin ja näin olla aidosti mukana hetkessä.


Käytä virtapankkia

Kesä tuo mukanaan pitkät päivät ulkona ja puhelimen akunkesto voi olla kovalla koetuksella. Jotta puhelimen akku ei loppuisi kesken päivän, suosittelemme hankkimaan kannettavan virtapankin. Se mahdollistaa puhelimen lataamisen ulkona ollessasi ja varmistaa, että puhelin pysyy mukana koko päivän.

Valikoimastamme löydät useita powerbankkeja.


Suojaa puhelin kuumuudelta

Älä jätä puhelinta suoraan auringonpaisteeseen, sillä se voi ylikuumentua ja vahingoittua. Säilytä puhelinta varjossa tai peitä se kankaalla tai suojapussilla, kun et käytä sitä. On myös hyvä rajoittaa puhelimen käyttöä kuumissa olosuhteissa. Pitkät puhelut, videoiden katselu tai pelaaminen voivat kuumentaa puhelinta entisestään. Anna puhelimen myös jäähtyä välillä ja nappaa vaikka kirja käteen biitsillä tai mökillä hengaillessa.


Puhelin kuumenee, akku hyytyy? Uudella akulla buustia kesään!

Eikö akkusi jaksa pitkiä kesäiltoja? Tai ylikuumeneeko puhelin jatkuvasti käytössä tai latauksen aikana? Asenna puhelimeesi uusi akku! Akku on puhelimen osa, joka aidosti kuluttaa itsensä loppuun ja menettää varaustehoa. Akun vaihto on nopea ja edullinen huoltotoimenpide, jonka avulla saat puhelimellesi helposti pari vuotta lisää toiminta-aikaa.

Tiedätkö, miten tarkistat puhelimesi akun kunnon tai miten voit itse vaikuttaa akun käyttöikään? Lue lisää tästä.


Puhelin kastui?

Muista olla varovainen laiturilla ja biitsillä! Vaikka puhelimesi olisikin roisketiivis, suosittelemme silti käyttämään suojapussia puhelimen ympärillä, jos tiedät puhelimen joutuvan alttiiksi kosteudelle tai kastumiselle. Pahin kaikista on merivesi. Suolainen vesi ei sovi yhteen elektroniikan kanssa.

Kastuiko puhelimesi? Katso tästä, miten toimia.


Suojaa puhelin huolellisesti

Tiesitkö, että kesä on puhelimen rikkoutumisen sesonkiaikaa? Huolehdi siis puhelimen kunnollisesta suojauksesta. Puhelimen ehjänä pitämisen kannalta tärkein on ennaltaehkäiseminen. Panosta oikeanlaiseen suojakuoreen sekä näytönsuojaan, niin suojaat puhelintasi iskuilta ja naarmuilta.

Varmista myös, että puhelimen latausportit ja kuulokeliitännät ovat suojattuina hiekalta ja pölyltä. Vältä puhelimen käsittelemistä hiekkaisilla käsillä ja sen asettamista suoraan hiekkaan. Puhelinta kannattaa säilyttää esimerkiksi laukussa tai suojapussissa. Jos vahinko kuitenkin jo kävi, voit puhdistaa latausportit ja liitännät varovasti itse hyödyntämällä esimerkiksi paineilmaa. Jos epäröit, voit aina tuoda puhelimesi puhdistukseen lähimpään Fonum-myymälään.

Lue tästä 5 helppoa vinkkiä miten pitää puhelin ehjänä pidempään.

Onko näyttö jo rikki? Ei hätää, meiltä saat puhelimen näytönvaihdot jopa tunnissa! Katso ajankohtaiset hinnat.


Puhdista puhelin oikein

Puhelin on melkoinen bakteeripesäke ja siinä voi olla jopa 10 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä. Kesällä puhelin altistuu myös muun muassa aurinkorasvalle ja hielle, ja lopputuloksena voi olla bakteerien lisäksi tahmainen näyttö ja kamera. Puhdistathan siis puhelimesi säännöllisesti ja oikeaoppisesti. Käytä puhelimen puhdistukseen alkoholipohjaista ainetta ja mikrokuituliinoja – älä koskaan pyyhi puhelinta vedellä kostetulla liinalla. Alkoholipohjainen puhdistusaine irrottaa tehokkaasti likaa, desinfioi, sekä haihtuu nopeasti pois ja on siksi turvallisempi vaihtoehto puhelimen teknologialle.

Lue lisää puhelimen oikeaoppisesta puhdistuksesta.


Onko tullut aika vaihtaa nykyinen puhelimesi uuteen?

Osta uudenveroinen puhelin Fonumilta! Kaikki tuotteemme on tarkastettu ja huollettu omassa huoltoyksikössämme Helsingissä. Tarjoamme kaikille myymillemme puhelimille 12 kuukauden takuun. Katso valikoima.

Haluatko eroon vanhasta puhelimestasi?

Myy se meille. Hankkiudu eroon vanhasta puhelimestasi turvallisesti ja vastuullisesti – tarjoamme sinulle reilun korvauksen, jonka summa määräytyy laitteesi kunnon ja mallin mukaan. Katso täältä, mikäli hyvitämme juuri sinun puhelinmallistasi rahaa.

Parhaat puhelinvinkit suoraan sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut saamaan asiantuntevia käytännön vinkkejä puhelimesi kunnossapitoon ja hyödyntämään eksklusiivisia tarjouksia? Tilaamalla uutiskirjeen saat myös 10 € alennuksen verkkokauppaamme.
Virheellinen sähköposti!
Tilaa, opi ja hyödy