Puhelin tippui veteen

Puhelin kastui, mitä teen? Toimi näin!

Vessanpönttö ja järven pohja ovat tuttuja paikkoja monille puhelimille. Peli ei kuitenkaan ole täysin menetetty.

Jos puhelimesi kastui esimerkiksi tippumalla veteen tai sai muun kosteusvaurion, toimi seuraavasti:

  1. Katkaise virta, mikäli mahdollista
  2. Älä yritä käynnistää puhelinta
  3. Älä lataa puhelinta

Laita puhelin suljettuun pussiin, jossa on riisiä. Tämän jälkeen laita pussi lämpimään pariksi päiväksi. Riisi imee kosteutta puhelimesta. Riisin voi korvata kosteudenpoistopussilla joita tulee mm. uusien kenkien pakkauksissa.

Kastuessaan puhelimen liittimet alkavat hapettua. Kastuneen puhelimen päälle laittaminen aiheuttaa oikosulun, joka rikkoo puhelimen käyttökelvottomaksi. Virran päältä pois laittaminen onkin tärkein toimenpide, joka tulee tehdä heti puhelimen kastuttua. Puhelinta ei saa myöskään kytkeä laturiin.


Ensiapu

Kotikonstein voit koittaa kuivattaa puhelimen riisin tai Silica Gel- pussien avulla.

Jos puhelimesi kastuu, katkaise virta välittömästi. Älä yritä käynnistää puhelinta uudelleen tai kytke sitä laturiin.

puhelin kastui

Kuivaa puhelin pintapuolisesti liinalla, joka imee kosteutta.

Laita minigrip- pussiin reilusti riisiä. Puhelimen tulee olla kokonaan riisin peittämä, jotta prosessi on mahdollisimman tehokas. Siirrä pussi lämpimään paikkaan, kuten patterin läheisyyteen. Anna puhelimen olla pussissa parin päivän ajan.

Ensihoidon avulla vältetään suuremmat vahingot. Kastunut puhelin on kuitenkin syytä toimittaa huoltoon mahdollisimman pian, jossa varmistetaan puhelimen vauriot ja vaihdettavien osien tarve. Kastunut puhelin on erittäin haastava korjattava, mutta teemme parhaamme saadaksemme laitteesi takaisin elävien kirjoihin! Kannattaa kuitenkin muistaa, että vesi ja elektroniikka harvemmin nauttivat toistensa seurasta. Emme voi taata, että saisimme laitteesi toimimaan ponnisteluista huolimatta.

kastunut puhelin riisiin

Kastuneen puhelimen huolto

Suosittelemme kastuneen puhelimen tuomista suoraan lähimpään liikkeeseemme. Tule käymään ja katsotaan voimmeko korjata kastuneen puhelimesi.

Me Fonumilla uskomme helppouteen, laatuun ja nopeuteen!

Uusi elämä puhelimelle!


Parhaat puhelinvinkit suoraan sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut saamaan asiantuntevia käytännön vinkkejä puhelimesi kunnossapitoon ja hyödyntämään eksklusiivisia tarjouksia? Tilaamalla uutiskirjeen saat myös 10 € alennuksen verkkokauppaamme.
Virheellinen sähköposti!
Tilaa, opi ja hyödy