Puhelin puhdistuu mikrokuituliinalla

Tökkiikö lataus? Näin pidät puhelimesi puhtaana

Tiesitkö, että puhelimen näytöllä voi olla jopa kymmenkertaisesti enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä? Tämä ei ole mikään ihme, sillä katsomme puhelintamme keskimäärin 150 kertaa päivässä. Bakteerien määrä vaihtelee käyttötavan ja ympäristön mukaan, eikä kaikki bakteerit ole välttämättä haitallisia.

Puhelimen säännöllinen puhdistaminen on kuitenkin tärkeää, sillä näin vähennät bakteerien määrää ja ehkäiset tartuntoja. Säännöllinen puhdistaminen on tärkeää myös laitteen toimivuuden kannalta: Puhelimen näyttö, kaiuttimet, latausportit ja muut osat likaantuvat ja keräävät pölyä, mikä voi heikentää niiden toimivuutta. Säännöllinen puhdistaminen auttaa pitämään puhelimen osat puhtaina ja toimintakykyisinä.


Näillä vinkeillä puhdistat puhelimesi ulkoisesti

Näytön puhdistukseen voi käyttää esimerkiksi alkoholipitoista pyyhettä tai puhdistusaineita, jotka on tarkoitettu elektroniikkalaitteiden puhdistamiseen.

1. Pyyhi ensin isot liat pois

Onko näytössäsi kenties pinttynyttä likaa, purkan jäämiä, sinitarraa tai muuta mukavan tahmaista ainetta? Aloita puhdistus poistamalla isot liat. Voit raaputtaa kyseisiä jäämiä pois kynnellä tai jollain muulla pehmeällä työkalulla, kuten muovisella poletilla tai puutikulla. Varo kuitenkin näytön naarmuuntumista ja käytä voimaa harkiten.

2. Pyyhi näyttöä kostealla mikrokuitu- tai alkoholiliinalla

Kun olet poistanut isot liat, pyyhi näyttöä alkoholiliinalla. Alkoholi soveltuu puhdistukseen hyvin, sillä se haihtuu näytön pinnalta nopeasti ja poistaa likaa ja rasvaa tehokkaasti.

Jos sinulla ei ole alkoholiliinaa, voit käyttää esimerkiksi ikkunanpuhdistusainetta tai muuta näyttöjen tai silmälasien puhdistamiseen soveltuvaa ainetta. Muista kuitenkin, että laitetta ei tule kastella märäksi. Kaiuttimet, latausportti ja kuulokeliitäntä eivät siedä kosteutta.

Viimeistele vielä pyyhkimällä näyttö kuivalla mikrokuituliinalla.

3. Muista puhdistaa myös laite muualta kuin näytöstä

Kameran linssi on erittäin herkkä rasvalle ja lialle. Sormi osuu helposti linssiin, kun käsittelet puhelinta ja epätarkkojen kuvien syy voikin hyvin olla likainen linssi. Puhdista siis myös kameran linssi hyvin. Myös erilaiset napit ja liittimet keräävät likaa. Esimerkiksi iPhonen äänetönkytkin kerää helposti likaa ja jumittuu joko ylä- tai ala-asentoon. Kannattaa puhdistaa myös liittimen kotelo hyvin esimerkiksi hammastikulla.

4. Pidä latausportti siistinä

Latausportti ja kuulokeliitin keräävät helposti pölyä ja nukkaa. Varmistaaksesi latausportin toimivuuden sekä lisävaurioiden ennaltaehkäisemiseksi on tärkeää puhdistaa latausportti säännöllisesti.

Tunnusmerkkejä siitä, että latausportti tarvitsee puhdistamista, voivat olla esimerkiksi:

  • Latauskaapelin liittämisen vaikeus tai löysä liitäntä
  • Latauksen katkeaminen tai latausnopeuden hidastuminen
  • Latausportin näkyvissä oleva lika, pöly tai roskat

Liitintä voi yrittää itse puhdistaa varovaisesti esimerkiksi hammastikulla tai muovityökalulla. Muista kuitenkin, että liittimien sisällä on herkkiä komponentteja, jotka menevät helposti rikki. Jos epäröit, käänny asiantuntijoidemme puoleen. Puhdistamme liittimet hetkessä, ilman ajanvarausta!


Parhaat puhelinvinkit suoraan sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut saamaan asiantuntevia käytännön vinkkejä puhelimesi kunnossapitoon ja hyödyntämään eksklusiivisia tarjouksia? Tilaamalla uutiskirjeen saat myös 10 € alennuksen verkkokauppaamme.
Virheellinen sähköposti!
Tilaa, opi ja hyödy