Rikkoutunut puhelin kädessä

5 helppoa vinkkiä – näin pidät puhelimesi ehjänä pidempään

Huolehdi, että puhelimesi on suojattu ennen kuin sattuu vahinko. Puhelinvahinkojen ennaltaehkäisemiseksi tärkeintä on asianmukainen, ehjä suojakuori ja näytönsuoja.


Alla viisi helppoa vinkkiä, joilla varmistat, että puhelin pysyy menossa mukana pidempään.

1. Käytä oikeanlaista suojakuorta.

Käyttämällä suojakuorta lisäät puhelimen iskunkestävyyttä (= ei mene yhtä helposti rikki). Suojakuoret myös lisää pitoa, toisin sanoen, puhelin pysyy paremmin kädessä ja vähennät tiputtamisen riskiä. Silikonikuoret ovat suojauksen kannalta parhaat, sillä ne joustavat iskun tullessa ja näin pehmentää iskun vaikutusta – kun taas kovat, muoviset kuoret eivät jousta.


2. Suojaa näyttö.

Vahvista näytön kestävyyttä asentamalla siihen näytönsuojatuote. Parhaimman suojan saat puhelimeesi kustomoitavalla Nanosuojalla, jonka saa asennettua sekä etu-, että takalasiin. Siinä on itsekorjautuva nanopinnoite, eikä se halkea pudotuksesta.

Kustomoitu Nanosuoja Fonumilta yli 10 000 älylaitteeseen – ilman ajanvarausta.

Mikäli näytölläsi ei ole asennettuna suojaa, on tärkeä olla erityisen varovainen. Käsittele puhelinta huolellisesti ja kuljeta sitä erillisessä taskussa niin ettei esimerkiksi avaimet pääse naarmuttamaan näyttöä.


3. Putsaa puhelin säännöllisesti ja oikein.

Puhelin on melkoinen bakteeripesäke – puhelimesi näytöllä on jopa 10 kertaa enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä. Käytä puhelimen puhdistukseen alkoholipohjaista ainetta ja mikrokuituliinoja, älä koskaan pyyhi puhelinta vedellä kostetulla liinalla. Alkoholipohjainen puhdistusaine irrottaa tehokkaasti likaa, desinfioi, sekä haihtuu nopeasti pois ja on siksi turvallisempi vaihtoehto puhelimen teknologialle.


4. Pidennä akun käyttöikää mm. lataamalla oikein.

Vaikka akut kuluvat luonnollisesti ikääntyessään, voi akun kulumisasteeseen kuitenkin vaikuttaa myös itse esimerkiksi pitämällä akun varaustaso 20 ja 80 prosentin välillä. Myös latauskertojen määrä vaikuttaa akun käyttöikään, joten on hyvä välttää ylimääräisiä latauksia. Akun kunnon kannalta on myös tärkeä välttää äärilämpötiloja.


5. Vältä kosteutta ja puhelimen kastumista.

Vaikka osa markkinoilla myytävistä puhelimista on roiske- tai vesitiiviitä, heikkenee tiiviste kuitenkin laitteen käytön ja ikääntymisen myötä, joten on tärkeää välttää puhelimen altistamista ylimääräiselle kosteudelle.


+ Huolto ja korjaus

Onko puhelimesi jo rikki tai jumissa? Pidennä puhelimesi elinkaarta korjaamalla se. Korjaamalla säästät sekä aikaa että rahaa – puhelinta ei tarvitse jättää huoltoon useiksi viikoiksi, vaan Fonumista saat laitteesi hetkessä takaisin. Usein jopa odottaessa.

Me Fonumilla huollamme puhelimesi nopeasti, ilman ajanvarausta. Meillä on myymälöitä ympäri Suomea Helsingistä Rovaniemelle – voit tuoda puhelimesi suoraan lähimpään myymälään, kun sinulle sopii.


8 syytä miksi rikkoutunut puhelin kannattaa korjata:

  1. Vältä lisävauriot. Rikkinäinen puhelin on altis rikkoutumaan vieläkin enemmän. Kun puhelin menee riittävän huonoon kuntoon, laite voi sammua lopullisesti, jolloin kaikki tiedot menetetään.
  2. Säästät rahaa! Puhelimen näytön tai akun vaihto on edullisempaa kuin uuden älypuhelimen ostaminen.
  3. Autat maapalloa. Puhelimen korjaaminen on ympäristöystävällisempää kuin uuden älypuhelimen hankkiminen.
  4. AUTS! Vältä haaverit. Rikkoutuneen näytön käyttö voi olla hankalaa: kuvat ovat mitä sattuu ja navigointi lähes mahdotonta. Lisäksi rikki menneestä näytöstä voi irrota lasinsiruja, ja ne sattuvat.
  5. Helppous. Korjaamalla säästät sekä aikaa että rahaa – puhelinta ei tarvitse jättää huoltoon useiksi viikoiksi, vaan Fonumista saat laitteesi hetkessä takaisin - usein jopa odottaessa.
  6. Luotettavuus. Saat huolloille kattavan 24kk takuun (Akkujen takuu 12kk).
  7. Vakuutukset kunnossa? Yleensä vakuutus kattaa korjauksen vahingon sattuessa. Olemme vakuutusyhtiöiden hyväksymä huoltokumppani, joten maksat näytön vaihtamisesta vain omavastuun.
  8. Huolla nyt, maksa myöhemmin! Nyt voit maksaa Klarnan joustavilla maksutavoilla myös Fonum -palvelupisteillä ja myymälöissä. Päätät itse maksatko puhelinhuollon heti, myöhemmin tai erissä.