iPhone akku vähissä

Miksi puhelin sammuu kylmässä?

Vaihda akku ja pidennä puhelimesi käyttöikää.


Miksi puhelimeni sammuu?

Puhelimen akku on kuluva osa ja sen luonnolliseen elinkaareen kuuluu akun käyttökapasiteetin heikkeneminen. Puhelimen normaali käyttö, lataaminen ja sovellukset kuluttavat akkua. Jopa kaapissa lojuvan älypuhelimen akun suorituskyky alenee.

Yli kaksi vuotta vanhojen älypuhelimien käyttäjällä tulee usein eteen tilanne, missä puhelin sammuu yllättäen, vaikka akun varaustaso näyttää vielä yli 20 prosenttia. Mistä puhelimen sammuminen johtuu?

Yleensä sammumiseen löytyy useampi tekijä, joten puhelimen sammuilu ei välttämättä ole johdonmukaista. Joskus iPhone, Samsung, OnePlus tai Huawei puhelimesi sammuu, vaikka virtaa olisi lähes puolet jäljellä. Joskus sammuminen tapahtuu 10 prosentin tienoilla.

Vanhemmissa älypuhelimissa syy erikoiselle käytökselle löytyy yleensä kuluneesta akusta. Puhelimen järjestelmä ei välttämättä osaa huomioida akun käyttökapasiteettia, kun se laskee paljonko virtaa on vielä jäljellä. Joskus ongelmia saattaa ilmetä myös uudempien puhelimien kanssa. Uudemmissa puhelimissa automaattinen mekanismi saattaa sammuttaa puhelimen suojellakseen sen tärkeitä osia. Sammuminen tapahtuu usein liian kylmässä tai kuumassa lämpötilassa tai kun puhelimen suoritusteho ylittyy.

Fonum_akun_vaihto

Kokeile akun eheyttämistä näillä vinkeillä

1. Sulje akkua kuluttavat sovellukset ja säädä näytön kirkkautta
Akkua kuluttavat ohjelmat ja sovellukset, etenkin videon toistaminen ja kuvaaminen sekä erilaiset pelit. Myös GPS paikannusta käyttävät sovellukset kuluttavat akkua normaalia nopeammin. Kun virta on lopussa, sulje ylimääräiset sovellukset ja himmennä näytön kirkkautta. Ota asetuksista käyttöön näytön automaattinen kirkkauden säätö akun säästämiseksi.

2. Lataa puhelinta oikeaoppisesti
Lataa puhelintasi vähän kerrallaan, aina kun siihen on mahdollisuus. Älä päästä puhelimesi akkua liian tyhjäksi. Puhelimen virtaa ei myöskään suositella ladattavan nollasta sataan kovin usein, sillä se rasittaa puhelimen litiumioniakkua. Optimaalinen virtataso älypuhelimessa on 45-75 prosentin välissä. Tällä virtatasolla käytetyn akun elinikä on kaikista pisin.

Muista ladata akkua, vaikka puhelin ei olisikaan käytössä!

3. Palauta laite tehdasasetuksiin, päivitä ohjelmisto ja kalibroi akku
Yleensä nopeampi akun tyhjeneminen tai puhelimen sammuminen voi viitata myös mahdolliseen ohjelmisto-ongelmaan. Ohjelmisto-ongelman voi aiheuttaa jokin kolmannen osapuolen sovellus, päivittämätön järjestelmä tai liian täysi tallennustila laitteessa. Tähän auttaa laitteen tehdasasetuksiin palautus ja ohjelmiston päivittäminen uusimpaan versioon.

Muista varmuuskopioida laitteesi ennen tehdasasetuksiin palautusta.

Puhelimen akun kalibrointi auttaa järjestelmää kertomaan todenmukaisemmin siitä, kuinka paljon akkua on vielä jäljellä. Kalibroi akku kuluttamalla akku niin tyhjäksi, että laite sammuu. Lataa akku täyteen ja toista sama uudelleen. Näin akku laskee koko kapasiteetin käyttöön.


Mitä teen, jos akun eheyttäminen ei onnistu kotikonstein?

Yleensä vika korjaantuu, kun puhelimeen vaihdetaan uusi akku. Nykyään akun vaihto ei kuitenkaan enää välttämättä onnistu kotikonstein, eikä puhelinta mielellään jätä hetkeksikään käsistä. Fonumilla akun vaihto hoituu ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta paikan päällä, ilman ajanvarausta. Myönnämme akuille / akuille tehdyille huolloille yhden vuoden (12 kk) takuun huoltopäivästä eteenpäin. Katso akunvaihtojen ajantasaiset hinnat hinnastostamme.