iPhone 6

iPhone 6 ja 6 Plus yleisimmät viat, ja mitä niille voi tehdä

Me Fonumissa pääsääntöisesti korjaamme puhelinten teknisiä vikoja, jotka johtuvat laitteen rikkoutuneista osista. Tässä artikkelissa tarjoamme helpotusta myös ohjelmistovikoihin. Keräsimme yleisimmät viat ja yritämme kertoa tässä ratkaisun, mitä niille voi tehdä. Ole hyvä!


Ongelma: punainen näyttö

Monet iPhone 6 ja iPhone 6 Plus omistajat ovat kertoneet tapauksista, jossa näyttö menee punaiseksi. Joissakin tapauksissa se voi vilkkua. Sen jälkeen laite väläyttää Apple-logoa. Ongelma voi ratketa itsekseen, välähtelyn jälkeen, mutta saattaa olla, että laite menee hyvinkin jumiin.

Ratkaisuna tähän on kokeilla pitää Sleep / Wake-nappia ja Koti-nappia 10 sekuntia yhtäaikaisesti pohjassa, jonka jälkeen sinun pitäisi nähdä Apple-logo. Joissakin tapauksissa iPhone käynnistyy uudelleen normaalisti, mutta ongelma saattaa palata.


Voit kokeilla myös näitä:

 • Tämä on mahdollisesti ohjelmisto-ongelma, jolla on jotain tekemistä vioittuneen varmuuskopion kanssa. Voit kokeilla ohjelmiston palautusta korjataksesi vian. Pidä Sleep / Wake-nappia pohjassa laittaaksesi iPhone 6 -laitteesi pois päältä. Varmista, että tietokoneessasi on uusin iTunes-versio ja kytke iPhone koneeseen USB-kaapelilla. Nyt pidä Sleep / Wake ja Koti-nappeja pohjassa muutama sekunti, kunnes laite syttyy päälle.
 • Päästä Sleep / Wake-napista, mutta pidä Koti-nappi pohjassa. Sinun pitäisi saada Yhdistä iTunesiin näyttö ja voit päästää Koti-nappia. Tee palautus iTunesin kautta, iTunesin ohjeiden mukaan.

Ongelma: suurennettu kuva tai kuvakkeet täyttävät ruudun

Usein näytön täyttää suurennetut kuvat tai kuvakkeet iPhonen näytöllä. Tämä vika vaikeuttaa iPhonen selaamista ja navigointia. Tämä yleensä johtuu virhenäpäytyksestä, jolloin esteettömyysominaisuus tai zoom on jäänyt päälle, ja vika on helppo korjata.

Ratkaisuna ongelmaan on laittaa kolme sormea yhteen ja napauttaa näyttöä ja asioiden pitäisi palata normaaliksi. Varmista, että vika ei palaa vahingossa uudestaan: mene Asetukset> Yleiset> Käyttöapu ja kytke Zoom pois.


Ongelma: puhelun aikana ei kuule

Joskus on esiintynyt ärsyttävä ongelma, jossa puhelun aikana ei kuulu mitään. Puhelut toimivat muuten normaalistai, mutta puhelun aikana ei kuulu mitään, tai puhe kuulostaa vaimealta, vaikka äänenvoimakkuus on säädetty täysille.


Mahdollisia ratkaisuja ongelmaan:

 • Kokeile Äänenvoimakkuuden säädintä ja varmista, ettei näytölle ilmesty soittoäänen tai kuulokkeiden voimakkuutta.
 • Varmista, että mikään ei peitä kaiutinritilää. Näytön suojus, asia, tai jopa pöly voi vaikuttaa erittäin paljon äänenvoimakkuuteen. Käytä harjaa tai paineilmaa ja varmista, että kaiutinritilässä ei ole tukoksia.
 • Varmista, että sinulla ei ole mitään kytketty kuulokeliitäntään. Se voi olla syy, että kuulokkeet on kytketty
 • Katkaise Bluetooth pois asetuksista ja varmista, että sinulla ei ole kytketty kuulokkeita tai autoa iPhoneen. Jos säännöllisesti käytat Bluetooth-laiteita, voit yrittää kytkeä iPhonen siihen ja kokeilla toimiiko äänet sitä kautta normaalisti.
 • Voit kokeilla Asetukset> Yleiset> Käyttöapu ja varmistaa, että puhelimen käyttöavun ääniasetukset on pois päältä, joskus tämä auttaa, joskus ei.
 • Kun olet kokeillut ratkaisut yllä pitämällä Sleep / Wake ja sisäasioiden yhdessä 10 sekuntia, kunnes näyttöön tulee Apple-logo, joka nollaa iPhone 6:sen.
 • Jos sinulla on edelleen ongelmia, kun olet näitä kaikkia ratkaisuja kokeillut, niin ota yhteyttä ja me hoidamme puhelimesi kuntoon.

Ongelma: iPhone 6 ei lataudu

Muutamat iPhone 6 omistajat ovat kertoneet meille hämmentävästä viasta, jossa heidän laitteensa eivät lataudu, vaikka ne on kytketty normaalista seinään. Tämä saattaa olla myös laitevika, jolloin ohjelmisto- tai muut temput, eivät juurikaan auta.


Mahdollisia ratkaisuja:

 • Varmista, että käytät sertifioitua kaapelia. iPhone 6 tai iPhone 6 Plus ei toimi tarvikelatureilla, eikä niiden käyttäminen ole muutenkaan fiksua, koska kiinalaisesta laadusta ei voi koskaan tietää. Sertifioidut valmistajat ovat merkinneet laturiin oikeuden valmistaa Applelle latureita.
 • Kokeile toista pistorasiaa, toista kaapelia ja eri laturia.
 • Tarkista kaapeliliitäntä ja portti iPhonessa. Varmista, että ne ovat puhtaita ja pölyttömiä. Voit puhaltaa tai tuuttaa vähän paineilmaa porttiin puhdistaaksesi sen.
 • jos pidät Lightning kaapelia kosteassa tai märässä ympäristössä liitin voi syöpyä ja lopettaa sopimuksensa. Tarkista ettei liitin näytä ruostuneelta ja, että se on ehjä.
 • Yritä palauttaa laite, kun se on kytketty laturiin pitämällä Sleep / Wake ja Koti nappeja 10 sekuntia pohjassa tai siihen asti, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Ongelma: ei SIM-korttia virhe

Joskus ystävämme iPhone 6 päättää olla hyväksymättä SIM-korttia. Se kertoo iloisella suomenkielellä, että: “SIM ei kelpaa” tai “Ei SIM-korttia”. Tässä on muutamia vihjeitä, joita voi kokeilla, ne joko toimii tai sitten ei.


Kokeile näitä:

 • Kokeile laittaa Lentokonetila päälle ja pois päältä.
 • Käynnistä iPhone kytkemällä se pois päältä ja takaisin päälle.
 • Jos olet asentanut juuri vähän aikaa sitten SIM-kortin, saattaa olla, että se on vahingoittunut tai likainen. Kokeile ottaa se ulos ja katso näkyykö likaa.Voit käyttää pyyhekumia puhdistaaksesi kulta kontaktit ja sitten puhaltaa pois roskat liittimien pinnalta, ennen kuin laitat sen takaisin iPhoneen. Asetoni on kova sana, mutta sitä ei ihan jokaisen hyllystä löydy.
 • Varmista, että ohjelmistosi on ajan tasalla katsomalla Asetukset> Yleiset> Tietoja.
 • Kokeile SIM-korttia toisessa laitteessa, tai kokeile eri SIM-korttia puhelimessasi, jos SIM-toimii toisessa laitteessa on vika puhelimessa ja toisessa tilanteessa toisinpäin.
 • Jos vika on puhelimessa, niin tule käymään lähimmässä Fonum huolto-liikkeessä ja katsotaan, jos laite saataisiin kuntoon. Jos vika on SIM-kortissa, niin operaattori osaa auttaa.

Ongelma: kosketusnäyttö ei vastaa

iPhone 6:sen kosketusnäyttö ei vastaa on suhteellisen yleinen ongelma.


Nämä mahdollisesti ratkaisevat ongelman:

 • Ensimmäinen asia, joka kannattaa aina tehdä on käynnistää uudelleen iPhone 6 pitämällä Sleep / Wake-nappia ja Koti-nappia yhdessä pohjassa kunnes näet Apple-logon. Ongelma saattaa palata, mutta tämä on aina iloinen laastari.
 • Aina voi vetää riskillä, jossa asetukset nollaantuu puhelimestasi: Asetukset> Yleiset> Nollaa> Nollaa kaikki asetukset
 • Viimeinen oljenkorsi on tehdasasetusten palautus, mutta menetät silloin kaikki asetukset ja tiedot, jos teet näin, niin varmuuskopioi laite ensin. Saatat joutua perustamaan iPhone 6:sen uutena puhelimena palauttamisen sijasta.