Etsi iPhone -toiminto

Etsi iPhone -toiminto pois päältä

Ohje Apple laitteiden Find My iPhone -toiminnon poistamiseen iOS ja Mac laitteesta.

Mikä on Find My iPhone ja miten se laitetaan pois päältä, eli "Etsi iPhoneni -toiminto"

Find My iPhone on Applen tarjoama palvelu laitteen paikantamiseen. Toiminto on sidottu käyttäjän henkilökohtaiseen Apple ID käyttäjätunnukseen. Etsi iPhoneni -toiminnon avulla voit paikantaa laitteesi sijainnin icloud.com -sivustolta tai iOS -laitteen etsi iPhoneni sovelluksella. Lisäksi voit tarvittaessa etätyhjentää ja etälukita laitteesi icloud.com -sivustolta tai lähettää laitteeseen äänimerkin. Find My iPhone tukee kaikkia Applen laitteita, jotka lähettävät sijaintia. Voit siis käyttää palvelua tietokoneella, iPhonella ja iPadilla.

Lukitus on varkausturva, jolloin laite on lukittu henkilökohtaisesti sen omistajalle. Mikäli laite katoaa, niin sen voi tarvittaessa paikantaa, etälukita ja tyhjentää, jotta se on katoamisen jälkeen tietoturvallisesti käyttökelvoton. Lukituksen voi poistaa ainoastaa tietämällä Apple ID tunnukset jolla laite on lukittu. Mikäli olet unohtanut Apple ID käyttäjätunnuksen, ota yhteyttä Applen tekniseen puhelintukeen. Apple ID:n purkamiseen vaaditaan yleensä ostokuitti. Applen suomenkielinen puhelintuki palvelee numerosta: 0800 963 72. Lisätietoa Find My iPhone -toiminnosta löydät Applen tukisivuilta tästä.

Joissain tapauksissa laitteen huoltoon jättäminen edellyttää Etsi iPhonen -toiminnon kytkemistä pois päältä. Tämä johtuu siitä, että osaa huoltotoimenpiteistä ei voida suorittaa jos laiteessa on Find My iPhone päällä.

Jos olet päätynyt tälle sivustolle yhteistyökumppaniemme kautta, toivomme sinun noudattavan alla olevia ohjeita ja ottavan Find My iPhone toiminnon pois käytöstä.


Etsi iPhoneni -toiminto pois käytöstä iOS -laitteella

 1. Valitse Asetukset --> iCloud

iphone-kotivalikko1

 1. Valitse iCloud --> Etsi iPhone

iphone-asetukset2

 1. Poista liukuvalitsimella Etsi iPhone käytöstä.

findmyphone-pois3

 1. Vahvista poisto salasanalla, jonka jälkeen ruudun tulee näyttää tältä.

myphone-poispaalta4

Laitteen tulee olla verkkoyhteydessä, jotta Etsi iPhone-toiminto menee pois päältä. Muuten laite antaa virheviestin. Pidä siis laite yhdistettynä wifi-verkkoon tai matkapuhelinverkkoon.


Etsi iPhoneni -toiminto pois käytöstä tietokoneella

Seuraavien ohjeiden avulla voit poistaa Etsi iPhoneni toiminnon myös Mac tai PC tietokoneella osoitteessa www.icloud.com.

 1. Siirry osoitteeseen www.icloud.com ja kirjaudu sisään Apple ID tunnuksilla, jotka ovat käytössä kyseisessä laitteessa.

mac vaihe1

 1. Siirry kohtaan Etsi iPhoneni / Find iPhone.

mac vaihe2

 1. Valitse ylhäältä kaikki laitteet / All Devices.

mac vaihe3

 1. Valitse laite, josta haluat poistaa lukituksen. Varmista että laite on pois verkosta tai sammutettu. Odota n. 15 sekuntia, että alas ilmestyy kohta: poista tililtä / remove from account. HUOM! Älä etä lukitse tai tyhjennä laitetta, vaan poista toiminto kokonaan käytöstä.

mac vaihe4

 1. Vahvista valinta painamalla Poista / Remove.

mac vaihe5 (1)


iPhonen tai iPadin nollaaminen

Tee nämä toimenpiteet aina, jos olet myymässä iPhone- tai iPad laitteen eteenpäin.

Toimi seuraavasti:

 1. Varmuuskopioi iOS-laite.

 2. Poista Etsi iPhoneni lukitus yllä olevan ohjeen mukaisesti.

 3. Siirry Asetukset -> Yleiset -> vieritä alas ja paina nollaa. -> Valitse: Poista kaikki sisältö ja asetukset. -> Vahvista valinta.

Jos tarvitset apua missä tahansa puhelimiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä tai tule käymään!

Palvelemme sinua liki 35 Fonum-myymälässä ympäri Suomea. Kaikkien liikkeiden yhteystiedot ja aukioloajat näet osoitteesta www.fonum.fi/yhteystiedot. Saat meidät myös kiinni puhelimitse numerosta 020 1321 400. Tervetuloa!


Parhaat puhelinvinkit suoraan sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut saamaan asiantuntevia käytännön vinkkejä puhelimesi kunnossapitoon ja hyödyntämään eksklusiivisia tarjouksia? Tilaamalla uutiskirjeen saat myös 10 € alennuksen verkkokauppaamme.
Tilaa, opi ja hyödy