Lapselle käytetty puhelin

Back to school – Puhelimen hankinta koululaiselle edessä

5 vinkkiä ekaluokkalaiselle puhelimen hankintaan

  1. Älypuhelin on hyvä valinta jo ekaluokkalaiselle, vaikka puhelimen käyttö olisikin aluksi lähinnä viestien tai puhelujen vastaanottamista tai soittamista. Älypuhelin avaa lapselle mahdollisuuksia vuorovaikutukseen, oppimiseen, viihtymiseen ja tuo turvaa sovellusten myötä.

  2. Ekaluokkalaiselle ei kannata ostaa tuliterää ja kallista puhelinta, kun puhelimesta huolehtimista vielä harjoitellaan. Käytetty ja kunnostettu puhelin on hyvä valinta niin ensipuhelimeksi, kuin myös vanhemmalle koululaiselle. Fonumilta löydät laajan valikoiman jopa uudenveroiseksi kunnostettuja puhelimia uutta edullisemmin - voit säästää jopa 40 % uuteen puhelimeen verrattuna.

  3. Linkitä lapsen tili oman puhelimen käyttötiliisi. Jos käytät itse Applen puhelinta, kannattaa valita iPhone lapsellekin, jotta Applen perhejako onnistuu sujuvasti. Mikäli käytössäsi on Android-laite, voit linkittää lapsesi puhelimen Family Link ‑sovelluksessa.

  4. Huomioi pienelle puhelinkäyttäjälle saatavilla olevat turvasovellukset. Lapselle kannattaa osoittaa selvät rajat ruutuajan käyttöön, varmistaa sisällön ikärajoitukset ja sopia pelisäännöt sovellusten ostamiseen. Rajojen asettamisen apuna toimii sovellukset, kuten iPhonen Ruutuaika -toiminto ja Android puhelimella Family link -sovellus.

  5. Puhelimesta huolehtiminen voi olla uusi taito, mitä pitää harjoitella. Kannattaa keskustella ainakin, missä puhelinta tulisi säilyttää koulussa, koulumatkalla tai kotona ja milloin puhelin on pidettävä äänettömällä tai jopa pois päältä. Vahinkojen varalle ja puhelimen suojaamiseksi on saatavilla panssarilaseja, suojakalvoja ja erilaisia suojakuoria.


Googlen Family Link -esittely
Applen Perhejako -esittely


Tilaa uutiskirje - saat alennuksen verkkokauppaan

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi kuulet myös ensimmäisten joukossa tarjouksista ja uusista tuotteista.
Virheellinen sähköposti!
Lunasta 10€ alennus!