Fonum iPhone-puhelimet

Puhelimen osto-opas – näin valitset käytetyn puhelimen

Oletko päivittämässä tai hankkimassa uutta puhelinta, ja valinnanvaraa tuntuu olevan loputtomasti? Ei hätää, me autamme! Tässä oppaassa käymme läpi asioita, joita olisi hyvä ottaa huomioon uuden – tai käytetyn – puhelimen hankinnassa. Tavoitteenamme on tehdä puhelimen valinnasta helppoa, ympäristöystävällistä ja ennen kaikkea juuri sinulle sopivaa.


Milloin on aika päivittää uuteen puhelimeen?

Ennen uuden laitteen hankintaa on hyvä tarkistaa, onko uuden puhelimen hankkiminen ylipäätään tarpeellista. Onko vanhassa puhelimessasi jokin sellainen ominaisuus, jonka voisi korjata puhelimen huollolla tai uuden varaosan vaihtamisen avulla?

Esimerkiksi kuluvien osien, kuten akkujen käyttöteho heikkenee ajan myötä. Sen sijaan, että ostaisi kokonaan uuden puhelimen, tulee huomattavasti edullisemmaksi ostaa nykyiseen laitteeseen uusi akku. Uuden akun vaihtaminen on myös ympäristöystävällisempi päätös, sillä sen avulla puhelimen käyttöikää voidaan pidentää. Tiesitkö, että puhelimen päästöistä noin 85-95 % syntyy sen valmistuksesta?

Mikäli olet epävarma siitä, voisiko nykyisessä laitteessasi olevan vian korjata huollon tai varaosan vaihtamisen avulla, asiantuntijamme neuvovat sinua mieluusti. Tutustu Fonumin hinnastoon >

Joskus kuitenkin uuden laitteen ostaminen voi olla väistämätöntä. Jos esimerkiksi puhelimesi käyttöjärjestelmäpäivitysten tuki loppuu, turvallisuusominaisuudet ja sovellukset eivät enää päivity, puhelimesta puuttuu tarpeellisia ominaisuuksia, tai puhelimen suorituskyky ja kameran teho eivät enää riitä, uuden laitteen ostaminen voi olla ajankohtaista.


Mitä ottaa huomioon puhelinta ostaessa?

Puhelinta ostaessa on hyvä pohtia omia käyttötottumuksia, budjettia, puhelinmerkkiä ja käyttöjärjestelmää. Fonumin asiantuntijat ovat sinun apunasi silloin, kun harkitset vanhan laitteen huoltoa tai uuden puhelimen ostamista. Jokainen myymämme puhelin käy läpi huolellisen tarkastusprosessin, ja useimpia markkinoiden uusimpiakin puhelinmalleja löytyy käytettynä ja erinomaisessa kunnossa, jolloin käytetyn puhelimen hankkiminen tulee tyypillisesti huomattavasti edullisemmaksi kuin uuden. Käytetyn laitteen hankkiminen on myös ympäristöystävällinen ja tehokas tapa vähentää elektroniikkajätettä ja tarvetta uusien laitteiden valmistamiselle.

Fonum testaa ja kunnostaa käytetyt puhelimet perusteellisesti, mikä tarkoittaa, että saat luotettavan ja toimivan laitteen. Lisäksi Fonum tarjoaa takuun käytetyille puhelimille, mikä lisää myös ostoturvallisuutta. Tutustu Fonumin valikoimaan >


iOS vai Android?

Kun valitset puhelinta, käyttöjärjestelmän valitseminen on yksi merkittävimmistä päätöksistä. Sopisiko sinun käyttöösi paremmin iPhoneissa käytetty Applen iOS käyttöjärjestelmä vai Android-puhelinten käyttämä Googlen Android-käyttöjärjestelmä?

Ihmiset pitäytyvät yleensä tutuissa käyttöjärjestelmissä. Jos harkitset kuitenkin vaihtamista, tässä hieman perustietoa käyttöjärjestelmien eroavaisuuksista:

  • Android-puhelimia löytyy monilta eri valmistajilta, kuten Samsungilta ja Huaweiltä, mikä tarkoittaa suurta valikoimaa eri laitteita, muotoiluja ja hintaluokkia. Kaikki iPhonet ovat Applen valmistamia, mikä puolestaan tarkoittaa yhtenäisempää laadunvalvontaa ja suunnittelua.
  • Käyttöjärjestelmät eroavat toisistaan myös siinä, että ne käyttävät eri sovelluskauppoja. iPhonet käyttävät Applen App Storea, ja Android-laitteet Google Play -kauppaa. Molemmat tarjoavat laajan valikoiman sovelluksia.
  • Niissä on myös eroja yhteensopivuuden ja integraation osalta. iPhonet integroituvat saumattomasti muihin Applen tuotteisiin, kuten tietokoneisiin, Apple Watchiin ja iPadiin, ja Android-puhelimet puolestaan tarjoavat paremman yhteensopivuuden muiden ei-Apple-laitteiden ja palvelujen kanssa.

Tekniset speksit – mitä ottaa huomioon puhelinta valitessa?

  • Akun kesto. On tärkeää, että puhelimen akku vastaa tarpeitasi ja kestää aktiivisen käytön. Tarkista akun kapasiteetti (mAh) ja mahdolliset arviot käyttöajasta.
  • Käyttöjärjestelmä ja päivitykset. Android-puhelimet käyttävät Googlen Android-käyttöjärjestelmää, kun taas iPhonet käyttävät Applen iOS-käyttöjärjestelmää. Android tarjoaa enemmän muokkausmahdollisuuksia ja avoimemman käyttöalustan, kun taas iOS on suljetumpi, mutta tarjoaa saumattoman integraation Applen muiden laitteiden ja palvelujen kanssa. Varmista myös, saako puhelin säännöllisiä tietoturva- ja käyttöjärjestelmäpäivityksiä – nämä vaikuttavat muun muassa laitteen suorituskykyyn.
  • Kamera. Valokuvaus ja videoiden kuvaaminen on yhä useammalle keskeinen osa puhelimen käyttöä. Megapikselit eivät kerro koko totuutta - kiinnitä huomiota linssien laatuun ja kuntoon, sekä arvioihin puhelinmallin kuvanlaadusta. Kameran ominaisuuksista on hyvä tarkistaa ainakin tarkkuus, kuvanvakautus ja mahdolliset erikoistoiminnot.
  • Tallennustila. Sovellukset, valokuvat ja videot vaativat laitteeltasi merkittävästi tilaa. Riittävän suuri tallennustila varmistaa myös laitteen ja sovellusten sujuvan ja nopean käytön. Pohdi, kuinka paljon tarvitset tallennustilaa ja varmista, onko laitteessa mahdollisuus muistikortin käyttöön.
  • Näyttö. Näytön fyysisen kunnon lisäksi on hyvä huomioida sen koko, resoluutio ja teknologia. Mikäli puhelinta käytetään paljon visuaalisen sisällön tarkastelemiseen tai pelaamiseen, kannattaa valita puhelin, jossa on tehokas grafiikkasuoritin. Myös näytön väritoisto ja kontrasti on hyvä tarkistaa.

Etkö ole vieläkään varma, mikä olisi paras puhelin juuri sinulle? Ei hätää – me Fonumilla autamme sinua

Toimintamme ytimenä on korkea laatu ja luotettavuus. Asiantuntijamme ovat sinun tukenasi, mikäli tarvitset apua uuden laitteen valinnassa ja teknisten ominaisuuksien tarkistamisessa. Jokainen myymämme puhelin käy läpi perusteellisen tarkastusprosessin, jossa sen toimivuus ja kunto testataan. Tämä tarkoittaa sitä, että saat meiltä käyttöösi puhelimen, joka on teknisesti tarkistettu ja todettu luotettavaksi.

Voit tehdä ostoksia joko verkkokaupassamme tai piipahtaa paikan päälle myymälöihimme, joissa pääset tutustumaan laitteisiin ennen ostopäätöstä.

Tue sinäkin vastuullisia ja kestäviä toimintatapoja elektroniikka-alalla ja osta käytetty puhelin!


Tilaa uutiskirje - saat alennuksen verkkokauppaan

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi kuulet myös ensimmäisten joukossa tarjouksista ja uusista tuotteista.
Lunasta 10€ alennus!