Fonum iPhone-puhelimet

Fonum verkkokaupan palautusehdot

Verkkokaupasta ostetulla myyntikuntoisella puhelimella on 14 päivän palautusoikeus. Jos puhelin on kastunut, vääntynyt, jokin lasiosa on haljennut tai säröytynyt, niin sitä ei voi enää palauttaa tai takuuhuoltaa.

Myös verkkokaupasta ostetulla lisätarvikkeella (pois lukien puhelimeen asennetut näytönsuojat) on 14 päivän palautusoikeus. Palautettavan lisätarvikkeen tulee olla ehjä ja uutta vastaavassa kunnossa, sekä avaamattomassa alkuperäisessä myyntipakkauksessaan. Mikäli myyntipakkaus on avattu, ei lisätarvikkeella ole palautusoikeutta.

Mikäli tuote palautetaan 14 päivän palautusoikeuden jälkeen, perimme 30 % tuotteen hinnasta tai koko tilauksen arvon, jos summa on alle 12 €. Jos palautusaika on ylittynyt kuukaudella (30 päivää) tai sen yli, emme palauta maksua.

Jos päädyt palauttamaan tilaamasi puhelimen tai lisätarvikkeen, maksamme rahat tilillesi 2-4 arkipäivän kuluessa siitä kun olemme vastaanottaneet tuotteen keskushuollossamme Helsingissä. Palautus käsitellään aina erillisenä tapahtumana, eikä tuotteita voi siksi vaihtaa suoraan toiseen tuotteeseen.

Huomioithan, että noutamatta jätetty tilaus ei ole palautus. Noutamattomista tilauksista veloitamme 12 euron käsittelykulun.


Puhelimilla on 12 kuukauden takuu

Myymillämme laitteilla on aina kattava 12 kk Fonum Takuu. Keskushuoltomme ja liki 35 myymälää ympäri Suomea auttavat sinua takuu- ja huoltoasioissa. Vie puhelin lähimpään Fonum-myymälään tai lähetä puhelin ilmaiseksi keskushuoltoomme, jos havaitset puhelimessa vikaa. Katso Fonumin takuuhuolto-ohje →


Ennen puhelimen palauttamista tai lähettämistä takuuhuoltoon

1. Varmista, että Etsi iPhoneni/Find my iPhone –toiminto on pois päältä

Toiminto on päällä vaikket itse olisi sitä laittanut päälle. Emme voi käsitellä puhelinta mikäli toiminto on päällä puhelimen saapuessa meille. Valitse Asetukset > [Oma nimi] > iCloud > Etsi iPhoneni. Kytke toiminto pois päältä. Jos et saa avattua rikkinäistä puhelinta, ota yhteys asiakaspalveluun toiminnon pois kytkemiseksi. Jos Etsi iPhoneni on päällä, emme voi edetä käsittelyssä.


2. Nollaa iPhone

Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Nollaus poistaa kaikki puhelimen tiedot, joten varmista että varmuuskopiosi on ajan tasalla. Fonum ei vastaa huollossa kadonneista tiedostoista


3. Poista SIM –kortti puhelimesta

Poista SIM-kortti puhelimesta käyttämällä pakkauksen mukana tullutta SIM-kortin kelkan avaajaa.


4. Täytä pakkauksen mukana tullut palautuslomake

Pakkaa puhelin riittävän suojaavaan pakkaukseen, ettei se hajoa postissa. Olet vastuussa tuotteiden huolellisesta pakkaamisesta ja suojaamisesta, kun lähetät ne Fonumille. Voit käyttää laitepakkausta sekä postituspussia, jossa sait laitteen. Palauta laite Postin toimipisteellä ilmaiseksi tai tuo se lähimpään Fonum-myymälään.

Kun viet laitteen Postiin, käytä ilmaista lähetystunnusta:

  • 659711 Fonum Oy Ab / Verkkokauppa Ratavartijankatu 3, 00520 Helsinki.

Ota talteen Postin lähetyskuitti, jotta lähetyksen seuranta onnistuu tarvittaessa. Tuotteet on lähetettävä meille ohjeissa mainittuun osoitteeseen ja ohjeissa mainituilla toimitustavoilla. Olet vastuussa palautettavista tuotteista siihen saakka, että Fonum vastaanottaa ne.