Fonumilta käytetyt puhelimet 12 kk takuulla

iPhone 15 on pian täällä – katso huhutut ominaisuudet

Applen on huhuttu julkistavan uudet iPhone 15 -mallit syyskuussa 2023, eli ihan pian ne olisivat täällä! Vuoden 2023 iPhone 15 -malleissa odotetaan olevan muun muassa USB-C-portti, nopeammat modeemisirut ja päivitetty kameratekniikka. Katso kaikki huhutut ominaisuudet alta!

Huhutut ominaisuudet:

  • 6,1 ja 6,7 tuuman koot
  • Dynamic Island -ominaisuus kaikille malleille
  • USB-C-portti
  • Uudet värivaihtoehdot: tumman vaaleanpunainen ja vaaleansininen
  • Periscope-zoom-objektiivi Pro Max-mallille
  • Qualcomm-modeemisiru
  • 2 Tt tallennuskapasiteetti

Apple suunnittelee julkaisevansa yhteensä neljä iPhone 15 -mallia, jotka ovat samankokoisia kuin iPhone 14 -mallit: kaksi 6,1 tuuman iPhonea ja kaksi 6,7 tuuman iPhonea. Yksi 6,1 tuuman iPhoneista on tavallinen iPhone 15, kun taas yksi 6,7 tuuman malleista on iPhone 15 Plus. Muut 6,1 ja 6,7 tuuman iPhonet ovat korkealuokkaisia ja kalliimpia Pro-malleja. Kuten iPhone 14/14 Pro -mallistossa, parhaat ominaisuudet varataan iPhone 15 Pro -malleille, jotta lisäkustannukset ovat sen arvoisia.


iPhone 15: muotoilu

Näytön muotoilu

On huhuttu, että Dynamic Islandiksi kutsuttu alue iPhonen näytössä tulisi Pro-mallien lisäksi saataville myös iPhone 15 ja iPhone 15 Plus -malleille. Applen viime vuonna esittelemä uusi ominaisuus on käytännössä iOS-pohjainen käyttöliittymä, joka korvaa puhelimessa ennen olleen näyttöloven. Ominaisuus sisältää niin kameralaitteistoa, mutta se toimii myös muotoa ja kokoa muuttavana keskuksena puhelimen ilmoituksille.

Latausportti

Tähän mennessä huhut viittaavat myös siihen, että voimme odottaa puhelimissa olevan USB-C-portti aiemman Lightning-portin sijasta. Apple vastaa tällä muutoksella Euroopassa käyttöön otettavaan yleislaturiin vuonna 2024. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa yhdellä laturityypillä tulee voida ladata kaikkea pienelektroniikkaa, ja latausportin on oltava USB-C. Nämä määräykset edellyttävät, että Apple valmistaa USB-C-porteilla varustettuja iPhone-puhelimia Eurooppaa varten, joten Applen on joko tehtävä maailmanlaajuinen vaihto kaikkiin puhelimiinsa tai kehitettävä erityisiä iPhoneja Euroopassa myytäväksi.

Värivaihtoehdot

iPhone 15 -mallit voivat mahdollisesti tulla saataville uusissa värivaihtoehdoissa: tumman vaaleanpunaisena ja vaaleansinisenä. Apple tarjoaa usein perus iPhone-malleja kirkkaissa väreissä, eikä tämä vuosi todennäköisesti ole poikkeus. Kirkkaammat värivaihtoehdot ovat todennäköisesti saatavilla aiempina vuosina saataville tuotujen mustan, valkoisen ja PRODUCT(RED) -värivaihtoehtojen rinnalla.


iPhone 15: kamera

iPhone 15 ja iPhone 15 Plus -malleissa odotetaan olevan 48 megapikselin kamera – teknologia, jonka Apple esitteli iPhone 14 Prossa ja iPhone 14 Pro Maxissa. Uusi pinottu anturirakenne antaa objektiiville mahdollisuuden siepata enemmän valoa, mikä parantaa kameran suorituskykyä hämärässä. On myös huhuttu, että iPhone 15 -standardimallitkin käyttäisivät 48 megapikselin objektiivia.

iPhone 15 Pro Maxin odotetaan myös saavan periskooppilinssiteknologiaa parannettujen zoomausominaisuuksien saamiseksi.


iPhone 15: prosessori

Applen on huhuttu aikovan käyttää Qualcomm-modeemisiruja uusissa laitteissaan, koska sen omat kehitysvaiheessa olevat modeemisirut eivät ole vielä valmiita. Perus iPhone 15 -mallit saavat päivityksen A16-siruun, joka oli jo iPhone 14 Pro -malleissa, kun taas iPhone 15 Pro -malleissa käytetään nopeampia ja tehokkaampia A17-siruja.


iPhone 15: tallennuskapasiteetti

Applen iPhone 15 -malleissa on huhuttu olevan enemmän, jopa 2 Tt verran tallennustilaa. Tällä hetkellä suurin saatavilla oleva tallennuskapasiteetti on 1 Tt, joka löytyy iPhone 14 Pro -malleista. On huhuttu, että suurempi 2 Tt tallennuskapasiteetti tulisi saataville vain iPhone 15 Pro -malleille.


iPhone 15: julkaisu & hinnoittelu

iPhone 15 -mallien on huhuttu julkistettavan syyskuussa 2023, jos Apple noudattaa tavallista iPhonen julkaisuaikatauluaan. Apple on ilmoittanut pitävänsä julkistustilaisuuden tiistaina 12. syyskuuta klo 20 Suomen aikaa.

iPhone 15 -mallien hinnoittelun odotetaan pysyvän iPhone 14 -mallien tasolla.


iPhone 15 -puhelimien korjaus ja huolto

Sekä iPhone 15 että iPhone 15 Pro -malleja on odotettu olevan helpompi korjata. Apple uudelleensuunnnitteli puhelimiensa kotelon iPhone 14 ja iPhone 14 Plus -malleille, joka helpottaa niiden avaamista takalasin vaihtamista varten. Tämän muutoksen uskotaan säilyvän iPhone 15:ssä ja iPhone 15 Plus:ssa, ja huhut viittaavat siihen, että Apple käyttäisi uutta runkomuotoilua myös iPhone 15 Prolle ja Pro Maxille.

Fonum korjaa ja huoltaa iPhone 15 -puhelimia heti, kun tarvittavia varaosia on saatavilla.


Myy vanha iPhonesi meille!

Haluatko vaihtaa uuteen iPhoneen, mutta et tiedä mitä tehdä nykyiselle? Älä huoli, meillä on ratkaisu! Myy vanha iPhonesi Fonumille ja ansaitse rahaa samalla kun teet ympäristöystävällisen valinnan. Tarjoamme jopa 750 € hyvitystä vanhasta iPhonestasi! 🤑


Parhaat puhelinvinkit suoraan sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut saamaan asiantuntevia käytännön vinkkejä puhelimesi kunnossapitoon ja hyödyntämään eksklusiivisia tarjouksia? Tilaamalla uutiskirjeen saat myös 10 € alennuksen verkkokauppaamme.
Virheellinen sähköposti!
Tilaa, opi ja hyödy