Samsung-puhelin

Samsung Galaxy S8 -sarjan huolto

Samsung Galaxy S8 ja S8+ ensitunnelmat!

Samsung Galaxy S8 on merkin kohtalonpaikka. Samsung Galaxy Note 7 räjähtelevien akkujen jälkeen, Samsungin on lunastettava markkinoiden ja kuluttajien luottamus. Pakko todeta Samsung Galaxy S8:n lunastavan nämä odotukset.

Erinomainen viimeistely, nopea käyttöjärjestelmä, laidasta laitaan ulottuva näyttö. Samsung Galaxy S8 on yksi parhaista Android-puhelimista, joita on koskaan tehty.

Saimme käsiimme Samsung Galaxy S8 -puhelimen asiakkaaltamme, joka oli epäonnekseen pudottanut uunituoreen puhelimensa maahan. Tällä kertaa homma ei hoitunut alle tunnissa, mutta otamme Samsung Galaxy S8 ja S8+ -puhelimet osaksi huoltomallistoamme mahdollisimman pian! Tässä siis hieman ensitunnelmia asiakkaan luvalla.

Tuntuma

samsung-s8-korjaus

Samsung Galaxy S8 näyttää erittäin hyvältä. Näytöstä on puhuttu paljon ja 5.8 tuumainen Super Amoled näyttö ulottuu laidasta laitaan. Käytännössä puhelimen etuosa on yhtä näyttöä. Koska näyttö kaartuu laidoille, on tuntuma kädessä pitäessä erittäin hyvä. Samsung itse kutsuu näyttöä Infinity Display- nimellä ja kieltämättä, näyttö tuntuu käytettäessä kaartuvan laitojen yli, vaikka näin ei todellisuudessa ole.

Näyttö on kuitenkin selkeästi parempi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy S7 Edge -puhelimessa. Samsung Galaxy S8 on ensimmäinen Samsungin puhelin, jossa kaartuva näyttö aidosti parantaa käyttökokemusta. Näyttö aiheuttaa alkuun luultavasti ongelmia applikaatioiden osalta, sillä kuvasuhde on erilainen kuin muissa Android-laitteissa. Google onkin kehottanut julkaisijoita kasvattamaan applikaatioiden kuvasuhdetta isommaksi.

samsung-s8-huolto

Puhelin ei kuitenkaan ole aivan pieni, mutta käytettäessä koko tuntuu sopivalta. Takaosan materiaali on tuttua Samsungin muotoilua ja puhelin pysyy hyvin kädessä. Samsung Galaxy S8 ei ole lähtenyt mukaan tuplakamerakerhoon. Kamera on tuttuun tapaan keskellä takaosaa. Kameran vieressä on kuitenkin sormenjälkiskanneri. Paikkaa voi pitää outona, sillä asettaessa sormen skannerin päälle se osuu lähes aina kameran linssiin.

Samsung Galaxy S8 ja S8+ -puhelimissa on myös iiris-skanneri, joka tunnistaa käyttäjän silmät ja avaa puhelimen niiden avulla. Tätä ominaisuutta emme kuitenkaan vielä päässeet testamaan. Samsung Galaxy S8 -puhelimessa on myös monista muista Android-laitteista tuttu kasvojentunnistus.

Puhelin on myös IP68-luokitettu ja sen pitäisi kestää 1,5 metrin vedessä 30 minuuttia ilman vaurioita.

samsung-s8-fonum

Applen iPhone 7 -sarjasta poiketen Samsung Galaxy S8 -puhelimesta löytyy edelleen 3.5mm kuulokeportti! Hurraa ja hyviä uutisia kaikille musiikinkuuntelijoille. Toki Applen kohdalla kuulokeportin pois pudottaminen on jo menneen talven lumia ja ihmiset ovat tottuneet langattomuuteen.

Lataus hoituu USB Type C-portin kautta. Tämä tarkoittaa nopeampaa latausaikaa ja ennen kaikkea USB C -portti on helpompi käyttää verrattuna vanhaan Micro USB -liittimeen, sillä latausjohdon voi laittaa latausporttiin kummin päin tahansa.

samsung-huolto-galaxy-s8

Ohjelmisto

Hyvin nopean testin perusteella Samsung Galaxy S8 ohjelmisto on erittäin sulava ja tehokas. Tarkemman käyttöjärjestelmätestin aika on myöhemmin, mutta ensituntuma lupaa hyvää! Emme esimerkiksi päässeet testamaan Samsungin Sirin vastinetta, Bixbyä. Bixby ei ilmeisesti tule tukemaan muita kuin Samsungin omia applikaatioita, joten käyttäjä on pakotettu käyttämään esimerkiksi Samsungin omaa kalenteriohjelmaa. Panostus Bixbyyn on kuitenkin ilmeisen suuri, sillä puhelimen sivussa on oma nappi sen käynnistämiseen.

samsung-s8-kamera-vika

Yhteenveto

Kannattaako Samsung Galaxy S8 ostaa? Ehdottomasti. Kerrankin voi rehellisesti sanoa, että eroa edelliseen malliin on huomattavasti. Onko sitä tarpeeksi? Mielestämme kyllä. Kyse on kuitenkin makuasioista ja nopean testin perusteella on vaikea vetää lopullisia johtopäätöksiä. Tuntuma ja käytettävyys ovat kuitenkin parasta Samsungia koskaan.

Tarkemmat tiedot Samsung Galaxy S8 -puhelimen teknisistä ominaisuuksista löydät Samsungin sivuilta osoitteesta http://www.samsung.com/fi/smartphones/galaxy-s8/ .

samasung-galaxy-s8-nayton-vaihto

Tuo Samsung Galaxy S8 tai S8+ huoltoon!

Korjaamme Samsung Galaxy S8 -sarjan puhelimet kaikissa Fonum liikkeissä, ilman ajanvarausta!

Jos sinulla on mitään kysyttävää, voit soittaa meille numeroon 020 1321 400 tai lähettää sähköpostia asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@fonum.fi.

samsung-s8-naytto-rikki

Fonum kahden vuoden takuu

Fonum tarjoaa kaikille huoltotöille ja varaosille kahden vuoden takuun. Tämä takuu ei koske akkuja, joille tarjoamme vuoden takuu. Takuu ei koske myöskään kosteusvaurioisia laitteita, joille emme myönnä takuuta ollenkaan. Täydelliset takuuehdot kokonaisuudessaan.