Fonum brändikuva

Puhelinvertailu: iPhone XR vs iPhone XS

Apple julkaisi sekä iPhone XS ja iPhone XR -puhelinmallit vuonna 2018 - onko mallien osto vielä kannattavaa vuonna 2022? Lyhyt vastaus: ehdottomasti. Tässä artikkelissa käymme läpi puhelimien ominaisuuksia, sekä vertaillemme puhelimia keskenään, jotta tiedät kumpi malli sopisi paremmin juuri sinulle.


iPhone XRiPhone XS
Näyttö & Koko6.1", 194g5,8", 177g
KameraEtukamera: 7 Megapikseliä, takakamera: 12 MegapikseliäEtukamera: 7 Megapikseliä, takakamera 2 x 12 Megapikseliä
Akku2942 mAH2658 mAH
ProsessoriApple A12 Bionic, 6-ydin (2x Vortex, 4x Tempest)Apple A12 Bionic, 6-ydin (2x Vortex, 4x Tempest)
Muisti64GB, 128GB tai 256GB64GB, 256GB tai 512GB
VärivaihtoehdotMusta, punainen, keltainen, sininen, koralli, valkoinenKultainen, tähtiharmaa, hopea


Näyttö & koko

Mikäli haluat puhelimen, jossa on suuri näyttö, on iPhone XR valintasi. iPhone XR:än näytönkoko on 6.1" joten siltä on mukava katsella videoita, selata somea tai vaikkapa pelailla. iPhone XS:än näyttö on kooltaan hieman pienempi, 5.8", mutta Super Retina OLED -näytön ansiosta se tuottaa hieman täyteläisempiä ja kirkkaampia värejä verrattuna iPhone XR:än Liquid Retina HD -näyttöön.

Kamera

Kun puhutaan kamerasta, on iPhone XR ja iPhone XS lähes identtiset. Molemmissa malleissa on saatavilla useimmat samat ominaisuudet kuten esimerkiksi muotokuvatila, optinen kuvanvakain ja Smart HDR.

Sekä iPhone XR, että iPhone XS on varusteltu 7 megapikselin etukameralla ja 12 megapikselin takakameralla. Olennainen ero mallien välillä on, että iPhone XS:ssä takakameroita on kaksi, kun taas iPhone XR:ssä on vain yksi takakamera. Kaksinkertaisen kameramäärän ansiosta iPhone XS:än kameralla voidaan saavuttaa sekä optinen, että digitaalinen zoomaus, kun taas iPhone XR kykenee ainoastaan digitaaliseen zoomiin. Mikäli zoomaus ei ole sinulle tärkeä ominaisuus, tulet tuskin huomaamaan suurta eroa XS:än ja XR:än kameroiden välillä.

Ulkonäkö ja värit

iPhone XR on saatavilla useammalla eri värivaihtoehdolla kuin XS. iPhone XR löytyy mustana, valkoisena, punaisena, keltaisena, sinisenä sekä korallin värissä. iPhone XS:stä on kolme eri värivaihtoehtoa: kulta, tähtiharmaa ja hopea.

Akku & Prosessori

iPhone XR on varusteltu hieman tehokkaammalla akulla kuin iPhone XS. Mutta, valitsitpa kumman mallin tahansa, voit kuitenkin olla varma, että puhelimen akku kestää aktiivista käyttöä useita tunteja yhdellä latauksella.

iPhone XR:än ja iPhone XS:än suorituskyky on identtinen, sillä molemmat mallit on varusteltu Applen A12 Bionic -prosessorilla.

Hinta

Puhelimen hinta riippuu pitkälti muistin määrästä:

iPhone XR on saatavilla 64, 128 ja 256 GB muistilla. Osta käytetty iPhone XR >

iPhone XS on saatavilla 64, 256 sekä 512 GB muistilla. Osta käytetty iPhone XS >


Viisi syytä ostaa käytetty puhelin täysin uuden sijasta

  1. Saat jopa kattavamman takuun kuin uudelle
  2. Säästät jopa 40 % uuteen verrattuna
  3. Puhelimen käyttöikä ja elinkaari kasvaa
  4. Ei riskejä: 12 kk takuu ja 14 vuorokauden palautusoikeus
  5. Puhelin on oikean asiantuntijan tarkastama

Huolto ja korjaus

Onko puhelimesi rikki tai jumissa? Tiesithän, että huollamme puhelimesi nopeasti, ilman ajanvarausta. Meillä on liki 35 myymälää ympäri Suomea Helsingistä Rovaniemelle – voit tuoda puhelimesi suoraan lähimpään myymälään, kun sinulle sopii.

Fonumilta saat kattavan huollon myös iPhone XR ja iPhone XS -malleille, oli sitten kyse näytönvaihdosta, akunvaihdosta tai kaiuttimen korjauksesta.


Tilaa uutiskirje - saat alennuksen verkkokauppaan

Liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi kuulet myös ensimmäisten joukossa tarjouksista ja uusista tuotteista.
Virheellinen sähköposti!
Lunasta 10€ alennus!