Kädessä iPhone -puhelin, jonka näyttö rikki

Puhelinvakuutus ja rikkinäisen puhelimen korjaus

Korjaamalla puhelin uudenveroiseksi

Digitalisoituneessa maailmassamme älypuhelimista on tullut korvaamattomia ja luotamme niiden käsiin monia päivittäisiä tehtäviä. Puhelimet eivät kuitenkaan ole immuuneja vaurioille ja rikkinäinen puhelin voi olla enemmän kuin pelkkä haitta; se voi häiritä niin henkilökohtaista kuin työelämääsi. Olipa kyseessä sitten rikkoutunut näyttö, akkuongelma tai muu tekninen häiriö, näiden ongelmien ratkaiseminen ja vakuutuskorvauksen hakeminen voi säästää sekä aikaa että rahaa.

Kun puhelin menee rikki, harmitus voi olla suuri. Mutta ei huolta, sillä useimmissa tapauksissa kodin irtaimisto- tai matkatavaravakuutukset kattavat puhelimelle tapahtuvat vahingot ja tapaturmat. Vahinkopäätökseen ja -korvaukseen vaikuttaa asiakkaan vakuutussopimusehtojen mukainen omavastuu sekä laitteen ikä ja arvo. Kotivakuutusten omavastuut ovat yleensä 150–200 euroa ja matkatavaravakuutusten 0–150 euroa. Joissakin vakuutusyhtiöissä kotivakuutuksesta tulee löytyä myös särkymisturva, jotta se korvaa puhelimelle aiheutuneet vauriot.

Fonum hoitaa vakuutusilmoituksen puolestasi ja jos vakuutuksesi kattaa puhelimen korjauksen, hoidamme koko huoltoprosessin helposti ja vaivattomasti. Teemme yhteistyötä yleisimpien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kanssa. Vakuutuskumppaneitamme ovat Pohjola Vakuutus, LähiTapiola, Turva, Fennia, POP Vakuutus, Pohjantähti ja Säästöpankin vakuutukset.


Esimerkkejä tyypillisistä vahingoista

Kaksi vuotta sitten ostamani iPhone 11-puhelin tippui kotipihassa ja sen näyttö rikkoutui pudotessa.

Sami parkkeeraa autonsa kotipihaansa ja on nousemassa siitä samalla, kun hamuaa puhelinta taskustaan. Puhelin tippuu Samin käsistä näyttö edellä asfaltille. Sami aavistelee jo pahimman sattuneen, kun hän kääntää puhelimen ympäri ja harmikseen toteaa näytön menneen rikki. Puhelin ei myöskään mene enää päälle. Sami toimittaa rikkoutuneen puhelimensa lähimpään Fonum-myymälään, jossa Fonum hoitaa vahinkoilmoituksen Samin puolesta.

Samilla on kotivakuutus, jonka omavastuu on 150 euroa ja se sisältää myös särkymisturvan. iPhone 11 näytön vaihto Fonumilla maksaa 219,99 euroa*, mikä jää alle maksimikorvausmäärän, kun mahdolliset vähennykset, kuten puhelimen ikävähennys, on otettu huomioon. Näin ollen puhelin on kannattavaa korjata. Kun Sami noutaa huolletun puhelimen Fonumilta, hän maksaa vain 150 euron omavastuun näytön vaihdosta.


Vuoden vanha iPhone 14 Pro-puhelin tippui lomamatkalla ja sen näyttö meni rikki.

Puhelin on kovassa käytössä Maijan lomamatkalla, kun hän ikuistaa matkansa kuvina ja videoina. Paikallisen nähtävyyden luona Maija kaivaa puhelinta laukustaan onnistuen kuitenkin tiputtamaan sen kiviseen maahan. Hän nostaa puhelimen maasta aavistellen pahinta. Maija katsoo puhelimen näyttöä ja toteaa sen menneen rikki. Matkan jälkeen Maija toimittaa rikkoutuneen puhelimensa lähimpään Fonumiin. Myymälässä Fonumin asiantuntija tekee vahinkoilmoituksen ja Maija saa korvauspäätöksen vartissa.

Maijalla on matkatavaravakuutus, jonka omavastuu on 0 €. iPhone 14 Pro näytön vaihto Fonumilla maksaa 449,99 euroa*, mikä jää alle maksimikorvausmäärän, kun mahdolliset vähennykset, kuten puhelimen ikävähennys on otettu huomioon. Tässä tapauksessa puhelin on kannattavaa korjata ja Maija ei joudu maksamaan korjauksesta mitään omavastuun ollessa 0 €. Puhelimen näytön vaihto onnistuu tunnissa ja Maija saa ehjän puhelimen takaisin käyttöönsä.

*Esimerkeissä annetut huoltohinnat voivat poiketa nykyisestä hinnoittelusta.


Miten toimin, kun puhelin menee rikki ja minulla on vakuutus?

Tuon rikkoutuneen puhelimen lähimpään Fonum-myymälään:

  1. Tule lähimpään Fonum-myymälääsi. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus rikkinäisen puhelimen lisäksi.
  2. Teemme vahinkoilmoituksen puolestasi ja saat päätöksen jopa vartissa Fonumin tiskiltä.
  3. Korjaamme puhelimesi ja saat sen takaisin jopa saman päivän aikana.

Lähetän puhelimen Fonumille postituspalvelun kautta:

  1. Tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiösi verkkosivujen kautta.
  2. Pakkaa rikkoutunut puhelin huolellisesti esim. alkuperäiseen myyntipakkaukseen tai kuplamuovilla suojattuun postituskuoreen. Laita pakkauksen mukaan myös omat yhteystietosi, laitteen vikakuvaus ja vakuutusyhtiöltäsi saama vahinkotunnus. Katso tarkat ohjeet >
  3. Lähetä puhelin meille käyttäen ilmaista Postin lähetystunnusta ja paketti Postiin.
  4. Korjaamme puhelimesi 1-3 arkipäivän kuluessa lähetyksen vastaanotosta, jonka jälkeen lähetämme sen sinulle Postilla takaisin ennakkomaksua vastaan.