Kotiinkuljetus

Onko Suomalaisille palveluiden kotiinkuljetus vierasta?

Fonum aloitti toimintansa puhtaasti ajatuksella, jossa iPhone ja iPad-huolto olisi mahdollisimman vaivatonta. Halusimme luoda palvelukonseptin, joka ajattelisi ensisijaisesti käyttäjää. Pohdimme, miten matkapuhelimen huoltaminen tehtäisiin asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

Fonumin kuningasideana oli viedä palvelu suoraan asiakkaan luo. Maaliskuussa 2013 lähti liikkeelle ensimmäinen Fonumin logolla varustettu huoltoauto. Sen sai kuka tahansa kutsua kotiinsa tai työpaikalleen. Vähän kuin iPhoneja ja iPadeja korjaavan pizzataksin.

Aika pian huomasimme, etteivät suomalaiset ehkä kuitenkaan ole valmiita näin uudentyyppiseen konseptiin.

fonum auto-4-2

Muutamaa kuukautta myöhemmin avattiin Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan 12 neliön kellariluukkuun Fonumin oma huoltopiste. Kellarihommat olivat muutamassa kuukaudessa taakse jäänyttä elämää; Paikan päällä käynyt työsuojelutarkastaja totesi, että eihän täällä kellarissa pojat voi kukaan töitä tehdä.

tästä fonum on lähtenyt 2012

Katutasoon noustiin lopulta marraskuussa 2013. Silloin avattiin Fonumin ensimmäinen moderni liiketila Helsingin Eerikinkatu 10:ssä. Kahdessa vuodessa Fonum on kasvanut valtakunnalliseksi ketjuksi: liiketilat löytyvät Helsingin lisäksi Espoosta, Vantaalta, Turusta, Tampereelta ja Oulusta.

Tällä hetkellä Fonum huoltaa kuukausittain kuntoon reilun kahden tuhannen asiakkaan puhelimen. Korjaukset tapahtuvat alle tunnissa.

Meitä askarruttaa edelleen se, että alkuun kangerrellut huoltoautopalvelu kangertelee edelleen. Yritysasiakkaidemme keskuudessa se on noussut hitiksi aktiivisen puskaradiotoiminnan ansiosta.

fonum auto-5

Huoltoautomme palvelu toimii näin:

  1. Tilaa huoltolähetti verkkopalvelustamme
  2. Huoltolähetti tulee luoksesi
  3. Huoltolähetti korjaa puhelimen huoltoautossa, eikä siitä asiakkaalle koidu mitään lisäkustannuksia.
  4. Puhelin on valmis alle tunnissa.

Huoltoauton voi tilata suoraan verkosta, joten luulisimme sen olevan juuri se helpoin tapa saada puhelin korjattua. Me haaveilemme edelleen siitä, että voisimme laajentaa huoltoautokonseptiamme mahdollisimman paljon, niin että jokaisessa suuremmassa kaupungissa olisi mahdollisuus tilata iPhone- ja iPadhuolto suoraan kotiin ja saada rakas puhelin hetkessä ehjäksi.

Jos sinulla on ideoita miten huoltoautokonseptiamme voisi laajentaa, niin ota yhteyttä. Apu on aina tervetullutta!

fonum auto-6

fonum auto-4

fonum auto-2

fonum auto-3