Älypuhelimen huolto

Näppäin-, laturi-, ja kuulokeviat

Puhelimen näppäimet, puhelimen lataus tai puhelimen kuulokkeet eivät toimi.

Muutamia vinkkejä puhelimen ongelmiin

Kotinäppäintä painetaan paljon ja se onkin yksi Apple-laitteiden herkimmin rikkoutuvista elementeistä. Jos nappi tuntuu painaessa löysältä tai se ei ota komentoja vastaan, on se syytä vaihtaa. Voit kuitenkin kokeilla muutamaa kotikonstia saadaksesi napin jälleen toimimaan.

  • Jos kotinäppäimen napsahdus on normaali, mutta näppäimen käyttäminen epäloogista, voit kokeilla sen kalibrointia.

  • Voit kalibroida kotinäppäimen iPhonessa seuraavasti:

  • Avaa joku puhelimen oma sovellus, esimerkiksi kalenteri

  • Pidä virtanappia pohjassa niin kauan, että sammutus-slideri ilmestyy ruutuun

  • Paina kotinäppäintä pohjassa niin kauan, että puhelin palautuu työpöytänäkymään.

Pöly on myös nappien vihollinen. Voit ottaa käteesi puhdistusliinan (esimerkiksi mikrokuituliinan tai säämiskän), jota kostutat hyvin kevyesti. Paina tämän jälkeen kotinäppäin pohjaan liinan avulla, jonka olet kostuttanut. Pyöritä liinaa muutaman kerran ympäri napin kolon reunoja. Jos kotinäppäimesi ei vieläkään toimi, voit ottaa iPhonessa käyttöön Assistive Touch nimisen käyttöavun, jonka avulla saat kotinäppäimen näkymään näytöllä.

Virta-, äänenvoimakkuus ja mute-näppäin kannattaa puhdistaa samalla tavalla kevyesti pinnoilta kostutetulla liinalla.

Tee seuraavat toimenpiteet ottaaksesi Assistive Touch käyttöön: Siirry laitteesi Asetuksiin (Settings) – Yleiset (General) – Käyttöapu (Accessibility) ja valitse Assistive Touch. Kytke asetus päälle siirtämällä liukukytkintä. Näyttöösi ilmestyy harmaa neliö, jota painamalla saat käyttöösi valikon josta löytyy myös kotinäppäin.

Laturi- ja kuulokeviat

Puhelimien kuuloke- ja latauspesät keräävät paljon pölyä sisuksiinsa. Yksi yleisimmistä ongelmista onkin aukkojen pohjalle tiiviiksi pakkautunut pöly. Tiivistynyt pöly estää liittimen pohjaan menemisen ja voi olla syynä ongelmiin. Tässä pari kuvallista vinkkiä ongelman ratkaisemiseen.

Kuuloke- ja laturiviat voivat myös johtua rikkoutuneista kaapeleista. Kannattaa testata pesien toimivuus toimiviksi todetuilla laturilla ja kuulokkeilla.

nogo-1020x680 0

Metalliset työvälineet eivät sovi lataus- tai kuulokepesän puhdistukseen. Metalli voi aiheuttaa oikosulun tai rikkoa lataus- ja kuulokepesässä olevia liitäntäpinnejä.

iPhone6 puhdistus-1020x680 0

Hammastikku soveltuu hyvin laturi- tai kuulokepesän puhdistukseen. Ennen tikulla puhdistamista, suosittelemme paineilman käyttöä. Suihkuta ilmaa suoraan pesään n. 5cm etäisyydeltä. Voit katsoa valoa vasten, onko pesässä pölyä. Kun puhdistat pesää, pidä huoli, että työnnät tikkua pesän ylälaitaa vasten jos kyseessä on Lightning-liitäntä.

Kun puhdistat vanhempaa Dock-liitintä, suorita puhdistus mieluummin paineilmalla.

Puhdistaessa pesiä tulee olla erittäin varovainen. Jos epäilet taitojasi, voit tuoda puhelimesi meille puhdistukseen. Jos puhdistat laitteesi itse, ole varovainen. Emme takaa ohjeiden toimivuutta.

Korjaamme yleisimmät viat alle tunnissa. Me Fonumilla uskomme helppouteen, laatuun ja nopeuteen.

Lisätietoa toimipisteistämme yhteystiedot -sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 0201321400. Jos lähelläsi ei ole Fonum-myymälää, postipalvelulla korjautat puhelimen samaan hintaan kuin myymälässä.