Puhelimen puhdistus

Näin puhdistat puhelimen kotikonstein

Kaikki aktiivisesti älypuhelinta käyttävät ovat törmänneet yhteen ongelmaan: rasvaan. Rasva siirtyy puhelimen tai padin pintaan sormesta ja tekee puhelimesta likaisen. Tämä ei ole mikään ihme sillä Deloitten vuonna 2015 Time-lehdelle tekemän tutkimuksen mukaan, käyttäjä katsoo puhelintaan keskimäärin 46 kertaa päivässä.

Laitteet keräävät toki paljon muutakin likaa kuin pelkkää rasvaa. Puhelimessa voi olla jopa 18 kertaa enemmän bakteereja kuin vessan oven kahvassa, eikä pelkkä pyyhkäisy puhdista puhelinta riittävän hyvin. Olemme aiemmin kertoneet kuuloke- ja latausportin vioista ja muutamista ratkaisuista, joita voit kokeilla kotona saadaksesi portit toimimaan. Lue lisää pölynpoistosta kuuloke- ja latausliittimestä tästä.

Jos näytössäsi on likaa jota et saa alla olevilla vinkeillä irtoamaan, voit aina kääntyä puoleemme!

Näillä vinkeillä puhdistat puhelimesi kotikonstein

1. Pyyhi ensin isot liat pois

Onko näytössäsi kenties pinttynyttä likaa, purkan jäämiä, sinitarraa tai muuta mukavan tahmaista ainetta? Aloita puhdistus poistamalla isot liat pois. Voit raaputtaa kyseisiä jäämiä pois kynnellä tai jollain muulla pehmeällä työkalulla, kuten muovisella poletilla tai puutikulla. Varo kuitenkin näytön naarmuuntumista ja käytä voimaa harkiten.

2. Pyyhi näyttöä kostealla mikrokuitu- tai alkoholiliinalla

Kun tuot laitteesi meille huoltoon tai ostat meiltä panssarilasin saat kaupan päälle pienen puhdistuspussin, josta löydät mikrokuituliinan, alkoholiliinan ja pölynpoistotarran. Kun olet poistanut isot liat, pyyhi näyttöä alkoholiliinalla. Alkoholi soveltuu puhdistukseen hyvin, sillä se haihtuu näytön pinnalta nopeasti ja poistaa likaa ja rasvaa tehokkaasti.

Jos sinulla ei ole alkoholiliinaa, voit käyttää esimerkiksi ikkunanpuhdistusainetta tai muuta näyttöjen tai silmälasien puhdistamiseen soveltuvaa ainetta. Muista kuitenkin, että laitetta ei tule kastella märäksi. Kaiuttimet, latausportti ja kuulokeliitäntä eivät siedä kosteutta ellei puhelimesi ole roiskevedentiivis tai vedenkestävä. Onkin siis parempi kostuttaa mikrokuituliina puhdistusaineella ja pyyhkiä sillä näyttö puhtaaksi.

3. Pyyhi näyttö kuivaksi

Olemme huomanneet panssarilaseja asentaessamme, että paras tapa saada näyttö todella puhtaaksi on vetää mikrokuituliinaa yhteen suuntaan tasaisesti painaen. Aseta siis liina näytön päälle ja vedä sitä tasaisesti ylhäältä alas. Kun olet vetänyt liinan alas, aloita jälleen ylhäältä. Käytä näytön kuivaamiseen vain mikrokuituliinaa. Esimerkiksi talouspaperi on yllättävän karkeaa ja voi pahimmassa tapauksessa naarmuttaa näyttöä.

4. Muista puhdistaa myös laite muualta kuin näytöstä

Kameran linssi on erittäin herkkä rasvalle ja lialle. Sormi osuu usein linssiin kun käsittelet puhelinta ja epätarkkojen kuvien syy voikin hyvin olla likainen linssi. Puhdista siis myös kameran linssi hyvin. Myös erilaiset napit ja liittimet keräävät likaa. Esimerkiksi iPhonen äänetönkytkin kerää helposti likaa ja jumittuu joko ylä- tai ala-asentoon. Kannattaa siis puhdistaa myös liittimen kotelo hyvin esimerkiksi hammastikulla.

Latausportti ja kuulokeliitin keräävät helposti pölyä ja nukkaa. Voit puhdistaa liittimet varovasti hammastikulla tai muovityökalulla. Muista kuitenkin, että liittimien sisällä on herkkiä komponentteja. Jos epäröit, käänny ihmeessä puoleemme. Puhdistamme liittimet hetkessä.

5. Muista oikeat työkalut

Näytön putsaaminen ei ole varsinaisesti rakettitiedettä, mutta muutama asia kannattaa huomioida.

nogo-1020x680

Mikrokuituliina

Mikrokuituliina on ylivoimaisesti paras työkalu näytön puhdistamiseen. Se on pehmeää materiaalia, ei naarmuta ja sitoo hyvin lian itseensä. Mikrokuituliina ei myöskään jätä rantuja näyttöön puhdituksen jälkeen. Mikrokuituliina kerää kuivana hyvin pölyn itseensä, sillä siinä on pieni sähkölataus. Kun liinaa kostuttaa, se sitoo erinomaisesti likaa itseensä. Hyvälaatuisen liinan voi myös pestä ja käyttää uudelleen.

Annamme välillä huollon yhteydessä puhelimellesi suojapussin, joka toimii myös mikrokuituliinana. Voit myös säilyttää puhelintasi suojapussissa.

Puhdistusneste tai alkoholiliina

Näyttöjen puhistamiseen on tarjolla monia erilaisia nesteitä, joita on saatavana jopa ruokakaupoista puhumattakaan elektroniikkaliikkeistä. Nesteet toimivat hyvin ja niissä on usein mukana alkoholia, joka irroittaa hyvin rasvaa ja pinttynyttä likaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että laitetta ei saa kastella. Onkin siis parempi kostuttaa liina ja suorittaa puhdistus sillä. Hätätapauksessa pelkkä vesikin toimii. Kannattaa kuitenkin välttää perus saippuoita ja muistaa, että jos käyttää astianpesunestettä se saattaa muodostaa kalvon näytön pinnalle.

Varo naarmuuntumista

Kun puhdistat näyttöä, liittimiä tai portteja, käytä aina “pehmeitä” työkaluja. Älä pyyhi näyttöä karkealla paperilla tai työnnä liittimiin tai portteihin mitään metallista.

6. Ennakoi likaantumista

Likaantumista voi myös ennakoida. Sitä ei voi välttää, mutta puhdistusta voi helpottaa. Fonum-panssarilasi suojaa näyttöä paitsi kolhuuntumiselta ja naarmuuntumiselta, se helpottaa myös lian poistamista ja hylkii likaa sekä bakteereja. Panssarilasin saat asennettuna iPhone-puhelimeen kaikista Fonumin liikkeistä hintaan 29,99 € tai voit ostaa verkkokaupastamme itse asennettavan panssarilasin, jossa on mukana tarvittavat asennusvälineet.

panssarilasi-puhelimeen

Näin puhdistat näytön huolellisesti

Alla olevalla videolla Fonumin Huoltopäällikkö Sami näyttää kuinka asennat itse panssarilasin puhelimeesi. Kannattaa kiinnittää erikoishuomiota Samin tapaan puhdistaa puhelimen näyttö. Silkkaa puhdistamisen taidetta vankalla kokemuksella.

Kaikki yllämainitut vinkit soveltuvat myös tablettien ja esimerkiksi tietokoneen näytön puhdistamiseen.

Jos näyttösi on rikki, me korjaamme sen alle tunnissa!

Fonum korjaa kaikki iPhonet, iPadit ja Samsung Galaxyt alle tunnissa Fonum-myymälöissä ympäri Suomea. Korjaamme kaikki yleisimmät viat näytön rikkoutumisesta, huonosti toimiviin näppäimiin.

Voit katsoa kaikkien liikkeidemme sijainnit osoitteesta www.fonum.fi/yhteystiedot tai voit käyttää postipalveluamme, mikäli et pääse asioimaan liikkeessämme. Lisätietoa postipalvelusta löydät osoitteesta www.fonum.fi/postituspalvelu.