Käsi pitelee likaista puhelinta

Missä tilanteissa ja miten puhelin kannattaa puhdistaa

Jokaiselle kesärantoja kuluttavalle on varmasti tuttua aurinkorasvasta tahmea näyttö, hiekkakuorrutuksella. Puhelimesi on erityisen altis likaantumiselle kesällä, sillä hiekka, merivesi, hiki, aurinkorasva ja monet muut kesäpäiville tyypilliset elementit testaavat puhelimesi kestävyyttä ja toimintaa. Puhelimen säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, sillä puhelimesi toimivuus voi heiketä, kun näyttö, kaiuttimet, latausportit tai muut osaavat likaantuvat.

Missä tilanteissa puhelimen ulkoinen puhdistus on ajankohtaista?

Puhelin kannattaa puhdistaa varsinkin silloin, kun siihen on kertynyt näkyvää likaa, mutta puhelimen puhtaudesta kannattaa pitää huolta myös ennaltaehkäisevästi. Puhelimen suojaus asianmukaisesti ja perusteellinen ulkoinen puhdistus ennaltaehkäisee vahingoilta ja saattaa korjata monta yleistä vikaa. Näitä vikoja voi olla mm. puhelimen kaiuttimien huono äänentoisto tai erilaiset latausongelmat.

Miten puhelin puhdistetaan ulkoisesti?

Puhelinta voi puhdistaa myös kotikonstein. Mikrokuituliinalla ja elektroniikan puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella saat helposti pyyhittyä pois tahrat sekä puhdistettua näytön ja kamerat. Puhelimen liittimien ja latausportin puhdistus vaatii kuitenkin erityistä huolellisuutta, sillä niiden sisällä on herkkiä komponentteja, jotka menevät helposti rikki. Käänny siis puoleemme, mikäli puhelimen puhdistus tuntuu epävarmalta. Asiantuntijamme puhdistavat puhelimesi niin ulkoisesti kuin sisäisestikin käden käänteessä Fonumin myymälässä.

Fonumin ulkoisen puhdistuksen palveluun sisältyy:

  • Latausportin puhdistus
  • Korvakaiutinritilän puhdistus
  • Kaiutinritilän puhdistus
  • Mikrofonin puhdistus
  • Aux-portin puhdistus

Entä missä tilanteissa puhelimen sisäinen puhdistus on ajankohtaista?

Myös puhelimen sisälle kertyy kaikenlaista liikaa ajan saatossa, kuten pölyä, lasinsiruja, jopa suolaa merivedestä. Puhelimen sisällä oleva lika saattaa aiheuttaa erilaisia toimintahäiriöitä, kuten heikentynyttä suorituskykyä.

Palveluvalikoimaamme sisältyy myös puhelimen sisäinen puhdistus. Puhelimen sisäisen puhdistuksen palveluun sisältyy:

  • Korvakaiuttimen puhdistus
  • Etu– tai takakameran puhdistus
  • Mikrofonin puhdistus
  • Kaiuttimen puhdistus
  • Jumittuneen sim-kortin poistaminen

Sisäisen puhdistuksen palvelussa puhelimesi avataan ja toimenpiteet suoritetaan huolellisesti komponentteihin laitteen sisältä käsin. On tärkeää antaa ammattitaitoisen asiantuntijan suorittaa puhelimen puhdistus, jotta vältetään vahingot tai komponenttien vaurioituminen.