Suojaa puhelimesi panssarilasilla

Kumpi voittaa: panssari vs nano?

Optimoi puhelimesi suojaus valitsemalla nanosuoja tai panssarilasi.

Puhelinsuojauksen asiantuntijapiireissä on jo pitkään tiedetty, että nanottomuus on aina selkeä riski. Mutta toisaalta, samaan aikaan panssarilaseilla on vahva kannattajakuntansa. Tässäkin asiassa yhtä totuutta ei välttämättä ole, sillä molemmilla näytönsuojilla on omat ansionsa, mutta erojakin löytyy.

Tärkein tavoitteemme on kuitenkin ennaltaehkäistä puhelimen rikkoutuminen, pidentää oman luurin käyttöikää ja säästää suomalaisten lompakkoa. Ja oikeanlainen näytönsuoja onkin suorastaan korvaamaton lisävaruste, kun haluat pitää puhelimestasi hyvää huolta. Oikeanlainen näytönsuoja antaa suojaa sekä rikkoutumisen varalle, että suojaa puhelinta naarmuuntumiselta.

Markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja näytönsuojaamiseen, mutta ylivoimaisesti suosituimmat ja käytetyimmät vaihtoehdot ovat nanosuoja sekä panssarilasi. Suojatuotteiden merkittävin ero on valmistusmateriaali: nanosuojat on valmistettu muovista, kun taas panssarilasit on valmistettu 9H karkaistusta lasista. Tämän vuoksi ne eroavat hieman myös ominaisuuksiltaan.

Nanosuoja

Kustomoidun nanosuojan ominaisuudet:

  • Itsekorjautuva nanopinnoite
  • Pehmeä materiaali = parempi iskunkestävyys. Nanosuoja ei halkea pudotuksesta ja siinä onkin siksi usein pidempi käyttöikä kuin kovissa suojalaseissa
  • Ei tuntumaeroa perinteiseen Panssarilasiin
  • Ei ongelmia sormenjälki tai kasvojentunnistusominaisuuksien kanssa
  • Nanosuoja on asennettavissa koko puhelimeen, eli sillä voi suojata myös näytön ja takalasin. Nanosuoja on asennettavissa myös kaareville näytöille, sillä muovista tehty suojakalvo taipuu puhelimen muodon mukaan – esimerkiksi Samsungilla ja Huaweilla on puhelinmalleja, joissa näyttö kaartuu reunojen ”yli”.

Panssarilasi

Panssarilasin ominaisuudet:

  • Kova materiaali = halkeaa helpommin pudotuksesta, jonka johdosta iskunkestävyys ja lasin antama suoja heikkenee. Tästä syystä suosittelemme, että panssarilasi vaihdetaan heti uuteen, kun vanha on haljennut
  • Panssarilasi ei anna 100 % suojaa. Panssarilasi suojaa laitteen näyttöä jakamalla iskun voimaa laajemmalle alueelle, mutta jos puhelin tai iPad tippuu maahan kulma edellä tai tarpeeksi korkealta voi näyttö hajota panssarilasin alta
  • Panssarilasit, kuten puhelimen näytötkin, on valmistettu lasista, joten se antaa alkuperäistä vastaavan käyttötuntuman.
  • Fonumin panssarilasit on tehty japanilaisesta lasista. Lasi on yhdeksän kertaa normaalia lasia kestävämpää ja tästä johtuen lasilla on 9H-luokitus.

Kumpi kannattaa valita?

Mielipiteitä, mieltymiä ja asiantuntijoiden lausumia on monenlaisia – parhaiten asia selviää kokeilemalla, millainen näytönsuoja sopii parhaiten juuri sinun käyttöösi ja laitteeseesi.

Fonumilta saat sekä kustomoidun nanosuojan, että panssarilasin asiantuntijoiden asentamana laitteellesi ilman ajanvarausta, näppärästi odottaessa. Lisäksi meillä on näytönsuojia saatavilla jopa yli 10 000 älylaitteeseen.

Fonumin liki 35 palvelupistettä palvelevat ympäri Suomen - katso lähin toimipisteesi >