iPhone 7 ja 7 Plus

iPhone 7 ja 7 Plus yleisimmät viat ja mitä niille voi tehdä

iPhone 7 näytön vaihto ja huolto ilman ajanvarausta Fonumilta!

iPhone 7 ja 7 Plus ovat Applen uusimmat lippulaivamallit. Löytyykö niistä vikoja? Ilman muuta ja paljon. Päätimme listata iPhone 7- ja 7 Plus-puhelimien yleisimmät viat ja kertoa, mitä niille voi tehdä. Vaikka Fonum pääsääntöisesti keskittyy rikkinäisten näyttöjen ja huonojen akkujen vaihtamiseen, meille voit tulla aina myös kohdatessasi ohjelmisto-ongelmia, joista tämän artikkelin lista pääsääntöisesti koostuu.

Työntekijämme tuntevat iOS ja Android-järjestelmät paremmin kuin omat taskunsa, joten kannattaa tulla käymään liikkeessämme, mikäli artikkelin listasta ei löydy ratkaisua ongelmaasi. Liikkeiden sijainnit ja aukioloajat näet tästä.

iphone-7-kuulokeliitanta

Ongelma: kuulokeliitäntä

Apple päätti jättää 3.5mm kuulokeliitännän pois uusista iPhone 7 ja 7 Plus-puhelimista. Päätöstä on kritisoitu laajasti, mutta Apple on puolustanut päätöstä sanomalla puuttuvan kuulokeliitännän mahdollistavan paremman akkukapasiteetin ja parempien kamerajärjestelmien mahduttamisen puhelimen sisään. Kyse voi olla mainosjargonista, mutta Applen päätökset jättää jotain pois puhelimista tai tietokoneista ovat hyvin usein osoittautuneet oikeiksi päätöksiksi. Kuulokeliitäntä on kuitenkin jo yli 50-vuotta vanha keksintö.

Käyttäjää tämä ei kuitenkaan lohduta. Käyttääksesi vanhanmallisia 3.5mm kuulokkeita, tarvitset niitä varten adapterin. Adapteri tulee myyntipakkauksen mukana. Toinen ärsyttävä seikka on se, että et voi kuunnella musiikkia kuulokkeilla samalla kun lataat puhelinta, koska johdolliset kuulokkeet käyttävät Lightning-liitäntää. Mutta hei, aina voi ostaa Bluetooth-kuulokkeet tai Applen kummallisen näköiset earpodit.

Onko kyseessä siis vika vai ärsyttävä ”ominaisuus” tai puute? Kyse on enemmän ärsyttävästä asiasta. Applen päätös todennäköisesti vauhdittaa langattomien kuulokkeiden kauppaa.

ip7-2

Ongelma: iPhone 7 ja 7 Plus pitää kovaa ääntä

Sur-rur ja sitä rataa. iPhone 7 Plus-puhelimen on sanottu pitävän kovaa ääntä kun se altistuu kovalle rasitukselle pelatessa pelejä tai käyttäessä sovelluksia. ”Surinan” voi kuulla puhelimen takaosasta, mutta raporttien mukaan ongelma ei koske kaikkia iPhone 7-puhelimia. Emme itse ole kohdanneet ongelmaa käyttäessämme iPhone 7 tai 7 Plus-puhelimia, mutta mikäli havaitset ongelman tule käymään ja me tarkastamme puhelimesi.


Ongelma: iPhone 7 ja 7 Plus ei ole kenttää

Tämän ongelman on sanottu tulevan esiin kun pidät puhelintasi lentokonetilassa ja otat lentokonetilan pois käytöstä siirtyäksesi käyttämään iPhone 7 tai 7 Plus-puhelinta normaalitilassa.

Puhelin ei vain yksinkertaisesti yhdisty takaisin matkapuhelinverkkoon. Huhujen mukaan Apple on tietoinen ongelmasta ja on tekemässä korjaava ohjelmistopäivitystä. Tätä kirjottaessa tarjolla on iOS-käyttöjärjestelmän versio 10.1.1, jonka päivitystiedoissa ongelmasta ei ole mainintaa.

Ongelman ratkaisemiseksi voit koittaa käynnistää puhelinta uudestaan, ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen irroittaa ja laittaa sim-kortin takaisin puhelimeen. Voit myös nollata puhelimen verkkoasetukset asetuksista: Asetukset -> Yleiset -> Nollaa -> Nollaa verkkoasetukset. Asetusten nollauksen jälkeen saatat joutua täydentämään joitain langattomien verkkojen tietoja (salasanat ja verkon nimi) uudelleen.


Ongelma: iPhone 7 ja 7 Plus huono akunkesto

Akkukesto on klassinen vika tai ehkä ennemminkin ominaisuus. Kuten aiemmin todettiin, akkukesto on parantunut iPhone 6S ja 6S Plus-puhelimiin verrattuna ja kapasiteetti on kasvanut iPhone 7- puhelimen kohdalla 1960mAh:iin, iPhone 6S-puhelimen 1717 mAh:ista. Plus mallien kohdalla iPhone 7 Pus-puhelimen akkukapasitetti on 2900 mAh:ia, iPhone 6S Plus puhelimen 2750 mAh:iin verrattuna.

Omissa testeissämme emme ole havainneet ongelmia akkukeston suhteen. Kannattaa muistaa, että kun saat käsiisi uuden puhelimen käytät sitä luultavasti normaalia enemmän. Voit kuitenkin tarkastaa vinkkimme paremman akkukeston saavuttamiseksi aiemmin kirjoittamastamme artikkelista tästä. Omat kokemuksemme akkukeston parantumisesta ovat positiivisia.


Ongelma: iPhone 7 ja 7 Plus -puhelimen kotinappi

iPhone 7 ja 7 Plus-puhelimissa on otettu käyttöön uudenlainen kotinappi, joka muuttaa puhelimen käyttöä. Nappi ei enää painu alas, kuten aiemmissa malleissa. Nappia tulee silti painaa hipaisun sijaan, jotta pääset sisään puhelimen käyttöjärjestelmään. Kuulostaa epäloogiselta ja sitä se aluksi onkin. Sama ominaisuus on tullut käyttöön myös muissa, vanhemmissa iPhone-malleissa.

Ominaisuus on kuitenkin mahdollista ottaa pois päältä asetuksista. Toimi siis seuraavasti ja saat käyttöösi jälleen ”hipaisu”-avauksen: Asetukset Yleiset Käyttöapu Koti-painike Avaa Touch ID:llä.


Ongelma: puhelin on jumissa

Kaikki iPhonet jumittuvat joskus. Myös iPhone 7 ja 7 Plus. Buuttaa siis puhelin painamalla äänenvoimakkuusalasnappia- ja virtanappia pohjassa yhtäaikaa. Puhelin pakkokäynnistyy uudelleen ja laitteen pitäisi jälleen toimia nopeammin.


Ota meihin yhteyttä!

Fonumilla on useita liikkeitä ympäri Suomea. Tule käymään ja me laitamme puhelimesi kuntoon! Kaikkien liikkeiden sijainnit näet Yhteystiedot -sivulta. Tervetuloa!