iPhone 7 ensitunnelmat ja purku

iPhone 7 ensitunnelmat ja purku

ip7 fonum-8

iPhone 7 purku

Saimme iPhone 7-puhelimen käteemme heti kun laite tuli myyntiin. Päätimme purkaa puhelimen ja katsoa mitä muutoksia oli tapahtunut verrattuna iPhone 6S-puhelimeen verrattuna. Käymme puhelimen muutoksia läpi kuvien ja alta löytyvän videon kautta.

iPhone 7 laatikko noudattaa tuttua ja turvallista Applen linjaa: yksinkertaista ja selkää designia. Laatikon sisältä löytyy laturi, lightning-piuha, lightning-kuulokkeet ja adapteri, jolla 3.5mm liitännällä varustetut kuulokkeet voi liittää iPhone 7 puhelimen lightning-liittimeen.

ip7 fonum-9

Ensitunnelmat iPhone 7 Jet Black 128Gb mallista olivat positiiviset: laite tuntuu entistä paremmalta kädessä. Viimeistely on erittäin tyylikäs ja kameran ulkoneva osa ei haittaa käyttöä. Päinvastoin, vaikka kameran ulkoneva osuus on suurempi kuin iPhone 6S ja 6S Plus puhelimissa, se tuntuu luontevalta. iPhone 7 Plus-puhelimessa, jonka otamme käsittelyyn heti kun saamme sen käsiimme, kameran ulkoinen design ei ole yhtä pyöreä. Puhelimen pinta on Jet Black mallissa hieman “tahmean” oloinen, joka parantaa ulkoista tuntumaa huomattavasti. Jet Black malli on erittäin herkkä naarmuille.

ip7 fonum-11

Huoltopäällikkö Sami hyökkäsi innokkaasti puhelimen kimppuun. Näytön irroitus noudattaa tuttua linjaa iPhone 6S ja 6S Plus puhelimiin verrattuna. Kosteuden suojaa on parannettu, mikä näkyy puhelimen parempana tiivistyksenä. Applen mukaan 3.5mm kuulokeliitäntä piti jättää pois puhelimesta, jotta parannetuille kameroille saatiin lisätilaa.

ip7 fonum-12

iPhone 7- puhelimen näyttö avautuu sivulle kun sitä lähdetään irroittamaan. Myös muutamat ruuvit ovat erilaisia: purussa tarvitaan y:n muotoista ruuvaria muutamassa kohdassa. Ruuvit ovat muutenkin “jämäköityneet” verrattuna iPhone 6S ja iPhone 6S plus malleihin verrattuna.

ip7 fonum-10

Näytön liitännät ovat puhelimen alaosassa akkuliittimen vieressä. Tästä johtuen näyttö tulee avata sivulle. Näin liittimet eivät vahingoitu.

Liittimien ja näytön irroituksessa käytettiin tuttuun tapaan muovilastaa. Näytön ympäristöä on syytä lämmittää ennen irroitusta. Tällä saadaan kosteudensujana toimiva liima notkeammaksi ja irroitus helpottuu.

ip7 fonum-13

iPhone 7 ja iPhone 7 Plus-puhelimissa on stereo-kaiuttimet. Toinen kaiutin sijaitsee puhelimen alaosassa iPhone 6S ja iPhone 6S Plus malleista tutulla paikalla lightning-liittimen vieressä. Toinen kaiutin on integroitu korvakuulokkeen yhteyteen näytön yläosaan. Testien mukaan ääni kuuluu selvästi aiempaa kovempaa.

ip7 fonum-2

Osiin purettu puhelin on hyvin viimeistelty! Alumiinin työstön jälki näkyy Jet Black-mallin kotelon sisällä selkeästi.

ip7 fonum-6

Kuvan keskellä näkyvä Tap-tic engine on tuttu jo iPhone 6S ja 6S Plus- puhelimista. Toimintaa on laajennettu verrattuna aiempiin malleihin. iPhone 7 ja iPhone 7 Plus malleissa kotinappi ei enää liikuu ylös-alas suunnassa vaan pysyy paikallaan. Napin tuntuma on toteutettu Tap-ticin avulla, joka reagoi ja antaa vastusta käyttäjän käyttäessä kotinappia. Tap-ticin tarkkuus on kyseenalaistettu useissa artikkeilessa liittyen iPhone 7 ja iPhone 7 Plus malleihin. Tap-ticin on sanottu värisyttävän koko näytön alaosaa. Omat testimme ovat vielä kesken ja palaamme aiheeseen myöhemmin.

ip7 fonum-4

Kuten kuvasta näkyy, kosteuden suoja on viety komponentti tasolle. Lighting liitintä ympäröi silikonista tehty suojus, joka ehkäisee kosteusvaurioita. Laitamme puhelimen kovaan kosteudensietomittaukseen myöhemmin.

ip7 fonum-7

Kameran komponentti on hieman entistä suurempi. Tämä ei ole mikään ihme, sillä kameran valovoima on parantunut aiemmasta f. 1.8:aan ja saanut tuekseen optisen kuvanvakauksen. Näiden ominaisuuksien pitäisi parantaa kameran erottelukykyä huonossa valossa ja tuottaa entistä tarkempia kuvia. Myös kuvan sävyihin on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Otamme myös kameran ominaisuudet tarkempaan testiin iPhone 7 ja iPhone 7 Plus puhelinten osalta myöhemmin.

ip7 fonum-1

Yhteenveto

Osiin purettu iPhone 7 Jet Black puhelin osoittaa Applen kyvyn viedä tuotesuunnittelu jopa puhelimen sisäosiin. Puhelin on jälleen kerran hyvin viimeistelty tuote ja luultavasti 3.5mm kuulokeliitännän puuttuminen unohtuu hyvin pian kun käyttäjät tottuvat lightning-liittimellä tai Bluetoothilla toimiviin kuulokkeisiin. Vai onko kukaan kaivannut cd-asemaa tietokoneisiin viime vuosina?

Isompi kysymys on se, kannattaako puhelinta päivittää jos omistaa esimerkiksi iPhone 6 tai iPhone 6S laitteen? Luultavasti ei. Parannukset ovat kyllä selviä ja lisäävät käyttäjäystävällisyyttä huomattavasti. Fakta on kuitenkin se, että iPhone 6 ja iPhone 6S sarjan puhelimet ovat erittäin hyvin toimivia ja iOS 10-päivitys lisää hyödyllisiä ominaisuuksia aina iPhone 5 ja iPhone 5S sarjan puhelimiin asti.

Monet pienet uudistukset, kuten kameroiden laadun parantuminen ovat erittäin tervetulleita. Odotammekin innolla, että pääsemme purkamaan iPhone 7 Plus-puhelimen ja testaamaan tuplakameran toiminallisuutta.

Katso, mitä iPhone 7 -puhelimelle käy Hydraulic Press Channelin käsittelyssä!

Loppukevennyksenä toimitimme puhelimen heti purkamisen jälkeen Hydraulic Press Channelin herkkään huomaan. Katso lopputulos alta ja nauti kun puhelin kohtaa useamman tonnin paineen.