iOS 9.3 ohjelmistopäivitys

IOS 9.3 päivityksen mukanaan tuomat ongelmat

IOS 9.3 päivityksen mukanaan tuomat ongelmat

IOS 9.3.1 PÄIVITYS Apple julkaisi iOS- päivityksen, jonka avulla käyttäjät pääsevät eroon ongelmasta, joka aiheutti applikaatioiden jäätymisiä avattaessa linkkejä. Päivitys on jo ladattavissa, joten suuntaa asetuksiin-yleiset-ohjelmiston päivitys ja lataa uusin versio.

Problem solved. Jatkamme artikkelin päivitystä, mikäli lisäongelmia ilmaantuu.

ios

MISTÄ ON KYSE? iOS 9.3 päivitys on tuonut käyttäjille lukuisia pieniä ongelmia. Käymme tässä artikkelissa läpi tietoomme tulleita tapauksia.

ONGELMA KLIKKATTESSA LINKKIÄ Apple Insider uutisoi erityisesti iPhone 6S- puhelimia vaivaavasta ongelmasta, jossa linkin klikkaaminen aiheuttaa sen applikaation jäätymisen, jossa klikkaat linkkiä. Jos applikaatio jäätyy, sulje se painamalla kahdesti kotinappia ja pyyhkäisemällä applikaatio pois ruudusta.

Apple ei ole julkaissut virallista tiedotetta ongelmista linkkien suhteen. Joidenkin käyttäjien mukaan ongelmaan voi ensiapuna koittaa ratkaisuksi Safarin Java Scriptin pois päältä laittamista, mutta tämä toimenpide näyttäisi vaikuttavan vain Safaria vaivaavaan linkkiongelmaan.

Tämä tapahtuu seuraavasti:

Mene asetuksiin – valitse Safari – Lisävalinnat – Sulje Java Script

Ongelmaan ei ole tällä hetkellä muuta toimivaa ratkaisua, mutta korvaava päivitys on luultavasti tulossa Applelta pian. Käyttöjärjestelmää ei ole voinut päivittää alaspäin iOS 7 julkaisun jälkeen, jolloin Find My iPhone otettiin käyttöön. Ainoa tapa on siis odotella uutta päivitystä.

Applen tukifoorumeilla iOS 9.3- päivityksen mukanaan tuomista ongelmista on luettavissa useita eri keskusteluja osoitteessa https://discussions.apple.com/community/iphone/using_iphone .

APPLE ID SALASANAONGELMA iOS 9.3- päivityksen myötä tietoomme on tullut tapauksia, joissa laite ei ole enää hyväksynyt Apple ID- tunnuksen salasanaa. Applen insinöörit tekevät luultavasti hiki hatussa töitä korjatakseen ongelman, mutta ennen seuraavaa päivitystä kannattaa toimia seuraavasti, mikäli olet joutunut ongelman uhriksi:

Siirry sivulle https://support.apple.com/fi-fi/HT5787

Noudata ohjeita, jonka jälkeen voit määrittää itsellesi uuden salasanan ja ottaa laitteen jälleen käyttöön.

ios93-1020x681

Apple on reagoinut ID- ongelmaan ja korvaava päivitys on ilmeisesti tulossa hyvinkin pian. 9TO5MAC on tehnyt aiheesta uutisen, jonka mukaan Apple on vetänyt takaisin iOS 9.3- päivityksen iPad 2- laitteilta ja korvannut sen uudella versiolla, jonka pitäisi poistaa ongelma. Apple mukaan he työskentelevät korjaavan laajemman päivityksen parissa.