iPhone ja iPad iOS käyttöjärjestelmän päivittäminen

iOS 16 päivityksen mukanaan tuomat ongelmat

Päivitys artikkeliin: iOS 16.0.2 ohjelmistoversio on julkaistu

Apple on julkaissut iOS 16.0.2 ohjelmistoversion. Päivityksen myötä ei olla havaittu uusia ongelmia.

Alkuperäinen artikkeli jatkuu alla.


Apple julkaisi uuden ohjelmistoversion

Apple julkaisi iPhone 8 ja sitä uudempiin laitteisiin uuden iOS 16 -ohjelmistoversion 12.9.2022. Ohjelmistopäivityksen myötä ympäri maailmaa on havaittu kosketusongelmia laitteissa.

Kosketusongelma ilmentyy mm. skrollaamisen viiveenä ja hidastumisena. Käyttäjät ovat myös kertoneet näytön toimineen itsestään (ilman painallusta) sekä siitä, että kosketus ei paikannu oikein tai että näyttö ei reagoi kosketukseen.

Tällaiset viat ovat odotettavissa ja tavallisia kun valmistaja julkaisee uuden ohjelmistoversion, jossa on isoja uudistuksia. Apple ei tämän artikkelin kirjoitushetkellä ole ottanut kantaa iOS 16 -ohjelmistoversion mukanaan tuomiin ongelmiin.


Miten toimia?

Mikäli et ole vielä päivittänyt laitettasi iOS 16 ohjelmistoon suosittelemme odottamaan päivityksen kanssa siihen asti, että Apple julkaisee korjauspäivityksen.


Tässä muutama suosikkiominaisuus, jonka iOS 16 -ohjelmistoversio tuo mukanaan:

  • Akun prosentit saa vihdoin taas näkyville
  • Lukitusnäyttöön tulee useita eri kustomointivaihoehtoa. Voit mm. lisätä lukitusnäyttöön widgetejä (sää, kuvat, kalenterinäkymä) samantapaisesti kuin kotinäytölle. Lisäksi voit esimerkiksi vaihtaa kellonajan väriä ja fonttia.
  • iMessage viestejä pystyy jatkossa editoida jopa 15 minuuttia lähettämisen jälkeen. Voit myös kokonaan perua lähetyksen 2 minuutin sisällä viestin lähetyksestä.
  • iMessagessa on uutena toimintona SharePlay, eli voit katsella elokuvia, kuuntella musiikkia ja pelata yhdessä lähipiirisi kanssa
  • Applen sähköpostiapplikaatiossa pystyy jatkossa perumaan myös sähköpostiviestin lähettämisen, kunhan tekee sen 10 sekunnin sisällä lähettämisestä.
  • Kartoissa voit jatkossa suunnitella reitin varrelle jopa 15 pysähdystä.

Applen omilta sivuilta voit lukea kaikki uudistukset, jotka on saatavilla ohjelmistopäivityksen myötä.