Fonum Iso Omena

Fonum toi käytetyt puhelimet myymälämyyntiin ympäri Suomen

Fonum toi uudenveroiset puhelimet valtakunnalliseen myymälämyyntiin. Fonumin laajan, maanlaajuisen myymäläverkoston ansiosta käytetyn puhelimen osto on nyt helpompaa kuin koskaan ennen. Fonum on Suomen johtava puhelinten huoltoyritys.

Fonum on myynyt uudenveroiseksi huollettuja puhelimia verkossa jo vuodesta 2019. Myyntitoiminta laajeni, kun se toi käytetyt puhelimet huhtikuusta alkaen myyntiin myös valtakunnalliseen myymäläverkostoonsa. Myymälöissä myydään ensi alkuun suosituimpia iPhonen sekä Samsungin malleja, ja fonum.fi -verkkokaupasta löytyy jatkossakin myymälöitä laajempi valikoima.

‒ Käytettyjen puhelimien tuonti myymälämyyntiin on hyvä ja tärkeä uudistus, sillä näin takaamme asiakkaillemme parhaan mahdollisen palvelun. Fonumilla on liki 35 myymälää kauppakeskuksissa sekä K-Citymarketeissa ympäri Suomen, Helsingistä Rovaniemelle ‒ eli olemme siellä missä asiakaskin. Meille on helppo poiketa, vaikka ruokaostosten yhteydessä, kertoo Fonumin toimitusjohtaja Pasi Riikonen.

‒ Laajan myymäläverkoston etu on, että apu asiakkaalle on aina lähellä. Tarjoamme puhelimillemme laajan takuun ja huollamme puhelimet suoraan myymälässä. Tämä säästää asiakkaan aikaa, kun puhelinta ei tarvitse postittaa jumittamaan keskushuollon jonoon. Oston yhteydessä ammattilaisemme auttavat muun muassa puhelimen käyttöönotossa, tiedonsiirroissa ja puhelimen suojauksen varmistamisessa, Riikonen jatkaa.

Maailmanlaajuinen megatrendi

Käytettyjen puhelimien osto ja myynti on maailmanlaajuinen megatrendi, eikä ihme. Käytetty puhelin hankitaan usein uutta halvemman hinnan vuoksi. Pari vuotta vanhat kunnostetut puhelimet ovat edelleen kiinnostavia, koska ne ovat edullisempia kuin uudet ja yleensä erittäin hyväkuntoisia ja toiminnaltaan uudenveroisia.

Hinnan lisäksi myös ekologisuus on hyvin vaikuttava tekijä. Jopa 85–95 % uusien puhelimien hiilijalanjäljestä koostuu tuotannosta, joten puhelimen korjaaminen tai käytetyn puhelimen ostaminen on huomattavasti ympäristöystävällisempi valinta kuin uuden laitteen hankinta. Laitteiden elinkaaren pidentäminen sekä osien kierrättäminen vähentää myös elektroniikkajätteen määrää. Fonumille tuodut puhelimet tarkistetaan ja huolletaan ammattilaisten toimesta, jonka jälkeen ne ovat taas valmiita myyntiin. Mikäli puhelinta ei voida korjata lähetetään se yhteistyökumppanille, jolloin puhelimen valmistusmateriaalit kerätään talteen. Esimerkiksi 80 puhelin sisältämästä kultamäärästä saadaan valmistettua uusi 14 karaatin kultasormus.

Mikä on Fonum

Fonumin tavoite on rakentaa kestävää liiketoimintaa myös ympäristön näkökulmasta ja edistää kiertotaloutta. Fonumilla voi paitsi ostaa puhelimen, myös huoltaa, myydä ja kierrättää puhelimia. Fonumille tuodut puhelimet tarkastetaan ja huolletaan ammattilaisten toimesta, jonka jälkeen ne ovat taas valmiita myyntiin.