Puhelimen akku

Ei-valtuutetun ja valtuutetun puhelinhuollon erot

Älypuhelimet ovat keskeinen osa arkeamme, ja niiden toimivuus on välttämätöntä päivittäisten tehtävien suorittamiseksi. Kun puhelimessa ilmenee ongelmia tai se vaatii huoltoa, joudumme ensimmäisenä pohtimaan, mikä on paras tapa korjata laite. Tässä artikkelissa tuodaan esiin valtuutetun huollon ja itsenäisen ei-valtuutetun puhelinhuollon erot, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen.


Pikahuolto: kustannustehokas ja nopea vaihtoehto lähelläsi

Itsenäiset ei-valtuutetut puhelinhuoltotoimijat tarjoavat usein edullisempia vaihtoehtoja. Ne ovat tavallisesti pienempiä kotimaisia paikallistoimijoita, jotka eivät ole sidoksissa tiettyyn laitevalmistajaan. Nämä huoltopalveluiden tarjoajat käyttävät joko alkuperäisiä kunnostettuja varaosia (refurbished) tai muun kuin alkuperäisen brändin valmistamia alkuperäistä vastaavia varaosia. Tämä näkyy asiakkaille positiivisesti halvempina huoltokustannuksina, sillä valmistaja ei määrittele varaosien hintoja. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti tilanteisiin, joissa takuu on päättynyt esimerkiksi laitteen mekaanisen rikkoutumisen vuoksi. Pikahuoltopalvelut ovat yleensä nopein vaihtoehto, koska ne eivät ole sidoksissa valmistajien kankeisiin huoltoprosesseihin.


Kuusi syytä valita pikahuolto

  1. Edullisempi hinta: Pikahuoltoliikkeet tarjoavat kilpailukykyisempiä hintoja puhelimen korjauksille, koska hinnoittelua ei ole sidottu valmistajan määrittämiin hintoihin.
  2. Parempi sijainti: Yleensä paikalliset huoltoliikkeet ovat helpommin saavutettavissa ympäri Suomea. Esimerkiksi kotimaisella pikahuoltotoimijalla Fonumilla on lähes 35 myymälää ympäri Suomea.
  3. Laajempi palveluvalikoima: Pikahuoltoliikkeet eivät ole sidottuja tiettyihin merkkeihin tai laitevalmistajiin. Tämä tarkoittaa sitä, että ne tarjoavat kattavamman valikoiman eri puhelinmerkkien ja mallien huoltoja. Fonum tarjoaa tuhansia huoltotoimenpiteitä lähes kaikille markkinoilla oleville puhelinmerkeille, kuten Apple, Samsung, OnePlus, Huawei, Honor, Google, Xiaomi, Nokia ja Sony.
  4. Nopeampi palvelu: Pikahuoltoliikkeiden palvelu on tunnetusti nopeampaa, sillä puhelimen korjaus tapahtuu paikan päällä myymälässä, eikä puhelinta lähetetä valmistajakohtaisiin huoltopaikkoihin. Pikahuoltoliikkeet ovat tavallisesti joustavampia ja valmiita huoltamaan vanhempia tai harvinaisempia laitemalleja. Fonumilla puhelimen korjaaminen onnistuu jopa tunnissa, valtaosassa tapauksia huolto ja nouto saadaan sovittua samalle päivälle. Puhelimen tuominen pikahuoltoon on helppoa, puhelimet huolletaan ja korjataan paikan päällä, aina ilman ajanvarausta.
  5. Keskitetty huoltokoulutus: Fonumilla kymmenien vuosien osaaminen ja kokemus eri puhelinmerkkien korjaamisesta on kiteytetty koulutuspaketiksi, jonka avulla varmistetaan jokaisen asiantuntijan huolto-osaaminen. Uusien mallien tullessa markkinoille asiantuntijoille tarjotaan lisäkoulutusta, jotta he voivat tulla jatkuvasti yhä paremmiksi ammatissaan.
  6. Kattava takuu: Myös pikahuoltoliikkeet tarjoavat huolloille ja varaosille kattavan takuun. Takuu vastaa laajuutensa ja ehtojensa puolesta laitevalmistajien takuuehtoja. Pikahuoltotoimijana Fonum tarjoaa huolloille aina vähintään 12 kuukauden takuun, pääsääntöisesti Fonumin huoltojen takuuaika on 24 kuukautta. Fonum haluaa tarjota asiakkailleen aidosti laadukkaan palvelun ja varaosat sekä nopeat takuupalvelut laajan huoltoverkoston kautta Helsingistä Rovaniemelle.

Valtuutettu puhelinhuolto: valmistajan tarjoamat varaosat ja takuu

Valtuutettu puhelinhuolto tarjoaa valmistajien määritysten mukaisia huoltopalveluita. Määritykset koskevat huollossa käytettäviä varaosia, huoltotapoja ja -paikkaa sekä hinnoittelua. Tästä syystä valtuutetut huoltoliikkeet eivät itse juuri pysty vaikuttamaan palveluunsa. Laitevalmistajien valtuutetut huoltoliikkeet käyttävät valmistajan varaosia ja niiden henkilökunnan koulutus suoritetaan laitevalmistajan toimesta. Näin valmistajat varmistavat, että esimerkiksi laitteiden takuuhuollot suoritetaan valmistajan ohjeiden ja standardien mukaisesti.

Valtuutettujen huoltoliikkeiden etu on laitevalmistajan takuunalaisten takuuhuoltojen suorittaminen. Takuuhuollon jälkeen valmistajan takuu jatkuu normaalisti takuuajan päättymiseen asti. Takuuhuoltoja tehdään yleensä uusimmille laitteille.


Valtuutettujen puhelinhuoltojen kolme kulmakiveä

  • Valmistajan takuu: Valtuutetut huoltoliikkeet tekevät takuuhuoltoja, jolloin laitteen takuu jatkuu korjauksen jälkeen takuuajan päättymiseen asti.
  • Alkuperäiset varaosat: Puhelimen huoltamiseen käytetään valmistajan tarjoamia ja testaamia alkuperäisiä varaosia.
  • Merkkikohtainen huoltokoulutus: Valmistaja tarjoaa valtuutettujen huoltoliikkeiden koulutuksen, mikä varmistaa valmistajan vaatimusten täyttymisen huollossa.

Valinta pikahuollon ja valtuutetun puhelinhuollon välillä riippuu paljolti tilanteesta ja sen hetken tarpeista. Puhelimen rikkoutuessa yleensä hinta ja nopeus ovat ratkaisevia tekijöitä huoltopaikkaa valitessa, jolloin pikahuoltotoimijat ovat paras vaihtoehto. Toisaalta, jos puhelin on uuden karhea ja siihen ilmestyy yllättävä vika, kannattaa kääntyä laitevalmistajien valtuutettujen takuuhuoltojen puoleen. Ennen lopullista päätöstä kannattaa tarkistaa huoltoliikkeiden palvelulupaukset ja takuukäytännöt. Näin varmistut, että puhelimesi saa parhaan mahdollisen huollon, olipa valintasi sitten valtuutettu tai itsenäinen ei-valtuutettu pikahuolto.


Parhaat puhelinvinkit suoraan sähköpostiisi

Oletko kiinnostunut saamaan asiantuntevia käytännön vinkkejä puhelimesi kunnossapitoon ja hyödyntämään eksklusiivisia tarjouksia? Tilaamalla uutiskirjeen saat myös 10 € alennuksen verkkokauppaamme.
Tilaa, opi ja hyödy