Älypuhelimen huolto

Askarruttaako puhelimen huolto? Murramme yleisimmät myytit!

Puhelimen huoltamiseen voi liittyä monenlaisia ennakkoluuloja, kuten se, että puhelimen korjaaminen on kallista ja hankalaa. Puhelimen huoltaminen on järkevä vaihtoehto uuden ostamisen sijaan monestakin syystä: se on usein taloudellisesti edullisempaa ja ympäristöystävällisempää, koska se vähentää elektroniikkajätettä ja luonnonvarojen kulutusta. Lisäksi huolto voi pidentää huomattavasti puhelimen käyttöikää. Tässä artikkelissa murramme yleisimmät puhelimen huoltoa koskevat myytit ja kerromme, miksi puhelimen huoltaminen todellakin kannattaa!


Myytti 1: Puhelimen korjaaminen on kallista

Yksi yleisimmistä puhelimen korjaamiseen liittyvistä myyteistä liittyy sen hintaan. Puhelimen korjaaminen on kuitenkin huomattavasti edullisempaa kuin uuden laitteen hankkiminen. Siitä on myös monenlaisia etuja: laitteesi saa roimasti lisää käyttöikää, ja valintasi on ympäristöystävällisempi kuin uuden laitteen hankkiminen, sillä sen avulla voidaan vähentää elektroniikkajätteen määrää ja hyödyntää kierrätettäviä elektroniikkaosia.

Mikäli puhelimesi huollon hinta mietityttää, voit tarkistaa hinta-arvion etukäteen verkkosivuiltamme tai pyytää apua asiantuntijoiltamme. Tässä hintaesimerkkejä iPhone 15 (256 Gt) 5G-puhelimen (myyntihinta 929,00 €*) huoltamisesta:

 • Näytön vaihto 509,99 €
 • Akun vaihto 79,99 €
 • Latausliittimen vaihto 109,99 €

Sekä Samsung Galaxy S22 5G-puhelimen (myyntihinta 399,00 €*) huoltamisesta:

 • Näytön vaihto 299,99 €
 • Akun vaihto 109,99 €
 • Latausliittimen vaihto 89,99 €

Lisäksi on tärkeää huomioida, että vakuutusasiakkaana saatat olla oikeutettu korvaukseen, kun puhelimesi rikkoutuu. Tällaisissa tapauksissa et maksa koko huollon hintaa, vaan kuluja jää maksettavaksi vain vakuutuksen omavastuun verran. Korvauspäätös määräytyy vakuutussopimuksesi mukaisesti, ja korvauksen määrään vaikuttaa laitteesi ikä ja arvo.

Fonum on vakuutusyhtiöiden luotettu huoltokumppani, ja vahingon sattuessa voit asioida suoraan lähimmässä myymälässämme, jossa saat vakuutusyhtiösi korvauspäätöksen vartissa. Asiantuntijamme arvioivat vahingon laajuuden ja korjaavat puhelimesi samalla kertaa - voit siis saada luurisi takaisin jo kauppareissun aikana.


Myytti 2: Korjaaminen on vaikeaa ja aikaa vievää

Toinen yleinen ennakkoluulo liittyy siihen, että puhelimen korjaaminen on vaikeaa ja aikaa vievää. Tämä myytti on helppo murtaa: Fonum nimittäin on Suomen suurin pikahuolto, mikä tarkoittaa sitä, että puhelin korjataan siinä myymälässä, jonne sen viet. Huoltaminen on kirjaimellisesti todella nopeaa ja vaivatonta: parhaimmassa tapauksessa puhelimesi voidaan huoltaa jopa sinun odottaessasi. Yleisimmät puhelinhuollot, kuten näytön- ja akunvaihdot, saa tyypillisesti jopa tunnissa. Ruuhkatilanteissa huoltoajoissa voi kuitenkin ilmetä poikkeuksia, mutta useimmiten noutoaika kuitenkin saadaan sovittua jo samalle päivälle.

Jossain tapauksissa varaosa voidaan kuitenkin joutua tilaamaan keskusvarastolta myymälään, jolloin huoltoa ei voida suorittaa heti, vaan se pitkittyy muutamalla arkipäivällä toimitusaikatauluista johtuen. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi harvinaisempien puhelinmallien huollot. Tilatessamme tavaraa suoraan toimittajalta, toimitusaika kestää yleensä noin 1–2 viikkoa. Pyrimme kuitenkin tekemään huollon aina niin nopeasti kuin mahdollista.


Myytti 3: En tiennyt minne veisin puhelimen korjattavaksi

Kolmas yleinen myytti on se, etteivät ihmiset tiedä mihin puhelimen voisi viedä korjattavaksi. Fonumilla on kattava verkko myymälöitä koko maan laajuisesti, ja niitä on helposti saavutettavissa useimmissa kauppakeskuksissa ja K-Citymarketeissa. Meille tuleminen on siis helppoa vaikkapa samalla, kun hoitaa viikon kauppareissun pois alta. Voit etsiä lähimmän Fonum-myymäläsi helposti verkkosivuiltamme.

Asiantuntijamme auttavat sinua liikkeissämme, jossa saat arvion huollon tarpeesta ja hinnasta, sekä hoidamme myös vakuutuskäsittelyn puolestasi.

Voit myös lähettää puhelimesi huoltoon postituspalvelun kautta, jolloin korjaamme puhelimesi 1-3 arkipäivän aikana. Kun rikkoutunut puhelin saapuu perille huoltoon, teemme puhelimelle tarkastuksen ja korjausarvion. Otamme sinuun yhteyttä, kun olemme saaneet arvion korjauskustannuksista ja huollon käsittelyajasta. Lue lisää postituspalvelustamme ja katso ohjeet postitukseen.


Myytti 4: Puhelinta ei kannata korjata

Useimmissa tapauksissa puhelin on korjattavissa, ja etenkin kuluvien osien, kuten näytön tai akun vaihtamisella laitteen käyttöaikaa voidaan pidentää huomattavasti. Jos epäilet kannattaako korjaaminen, suosittelemme tulemaan näyttämään laitetta myymälässämme. Asiantuntijamme tekevät arvion siitä, onko puhelimen korjaamisen osalta mitään enää tehtävissä.

Korjaamme muun muassa näiden merkkien puhelimia:

 • Apple
 • Asus
 • Doro
 • Google
 • Honor
 • Huawei
 • Motorola
 • Nokia
 • OnePlus
 • Oppo
 • Realme
 • Samsung
 • Sony
 • Xiaomi

Mikäli puhelin on korjattavissa, se on edullisempi ratkaisu kuin uuden laitteen ostaminen. Yleensä puhelimen korjauskulut voidaan kattaa kodin irtaimisto- tai matkatavaravakuutuksella, jolloin maksat huollosta vain omavastuuosuuden. Saat pidettyä tutun puhelimen käytössäsi samalla, kun pidennät sen käyttöikää. Lisäksi korjauspäätös on ympäristöystävällinen ja luonnonvaroja säästävä valinta. Tiesitkö, että jopa 85–95 prosenttia puhelimen hiilijalanjäljestä tulee sen tuotannosta?

Mikäli puhelinta ei ole enää mahdollista tai kannattavaa korjata, kannattaa vanha puhelin kierrättää asianmukaisesti. Fonum vastaanottaa korjauskelvottomia puhelimia kierrätettäväksi, ja rikkinäisistäkin puhelimista maksetaan hyvitys. Voit tarkistaa laitteesi hinta-arvion laskurimme avulla.


Myytti 5: Halusin jo muutenkin uuden puhelimen

Kun jossain vaiheessa uuden puhelimen hankkiminen tulee väistämättä ajankohtaiseksi, kannattaa vanha laite kierrättää asianmukaisesti sen sijaan, että jättää sen keräämään pölyä kaapin perälle. Tuo vanha puhelimesi maksutta myymäläämme, ja saat sen kierrättämisestä hyvityksen suoraan tilillesi. Tällöin elektroniikkajätteen määrä ei lisäänny ja vanhan laitteen osat voidaan kierrättää ja jatkokäyttää muiden puhelinten huoltamisessa. Voit samalla kurkata myös myymälämme tarjonnan: meiltä löydät käytettynä ja hyväkuntoisena uusimmatkin puhelinmallit!


*Myyntihinta tarkistettu 21. toukokuuta 2024 Elisan verkkokaupasta.
*Myyntihinta tarkistettu 21. toukokuuta 2024 Telian verkkokaupasta.

Tilaa uutiskirje - saat etuja puhelinhuoltoon

Lähetämme uutiskirjeemme tilaajille personoituja etuja, sekä käytännön vinkkejä puhelimen ylläpitoon. Samalla saat 10 € arvoisen alekoodin Fonumin verkkokauppaan.
Virheellinen sähköposti!
Pidä puhelin ehjänä