Kastunut puhelin

02.02.2016

Vessanpönttö ja järven pohja ovat tuttuja paikkoja monille puhelimille. Peli ei kuitenkaan ole täysin menetetty.

Jos puhelimesi tippuu veteen tai saa muun kosteusvaurion, toimi seuraavasti:

  • Katkaise virta, mikäli mahdollista
  • Älä yritä käynnistää puhelinta
  • Älä lataa puhelinta
  • Laita puhelin suljettuun pussiin, jossa on riisiä. Tämän jälkeen laita pussi lämpimään pariksi päiväksi. Riisi imee kosteutta puhelimesta. Riisin voi korvata kosteudenpoistopussilla joita tulee mm. uusien kenkien pakkauksissa.

Kastuessaan puhelimen liittimet alkavat hapettua. Kastuneen puhelimen päälle laittaminen aiheuttaa oikosulun, joka rikkoo puhelimen käyttökelvottomaksi. Virran päältä pois laittaminen onkin tärkein toimenpide, joka tulee tehdä heti puhelimen kastuttua. Puhelinta ei saa myöskään kytkeä laturiin.

Ensiapu:

Kotikonstein voit koittaa kuivattaa puhelimen riisin tai Silica Gel- pussien avulla.

Helpot ohjeet kastuneen puhelimen ensihoitoon.

Jos puhelimesi kastuu, katkaise virta välittömästi. Älä yritä käynnistää puhelinta uudelleen tai kytke sitä laturiin.

Helpot ohjeet kastuneen puhelimen ensihoitoon.

Kuivaa puhelin pintapuolisesti liinalla, joka imee kosteutta.

Helpot ohjeet kastuneen puhelimen ensihoitoon.

Laita minigrip- pussiin reilusti riisiä. Puhelimen tulee olla kokonaan riisin peittämä, jotta prosessi on mahdollisimman tehokas. Siirrä pussi lämpimään paikkaan, kuten patterin läheisyyteen. Anna puhelimen olla pussissa parin päivän ajan.

Ensihoidon avulla vältetään suuremmat vahingot. Kastunut puhelin on kuitenkin syytä toimittaa huoltoon mahdollisimman pian, jossa varmistetaan puhelimen vauriot ja vaihdettavien osien tarve. Kastunut puhelin on erittäin haastava korjattava, mutta teemme parhaamme saadaksemme laitteesi takaisin elävien kirjoihin! Kannattaa kuitenkin muistaa, että vesi ja elektroniikka harvemmin nauttivat toistensa seurasta. Emme voi taata, että saisimme laitteesi toimimaan ponnisteluista huolimatta.

Tarjoamme kastuneille puhelimille alkoholipesua, jonka avulla poistamme korroosion hapettuneista liittimistä. Emme tarjoa pesulle takuuta.

Laitteen huolto:

Tule käymään ja katsotaan voimmeko korjata kastuneen puhelimesi. Lisätietoa toimipisteistämme yhteystiedot sivuilla. Tarjoamme käyttöösi myös lähetti– ja postituspalvelun mikäli ne vastaavat tarpeitasi paremmin. Voit olla meihin yhteydessä myös puhelimitse numerossa 020 1321 400. Lähetti- ja postipalvelu ovat samanhintaisia, kuin laitteen korjaaminen liikkeessä. Suosittelemme kastuneen puhelimen tuomista suoraan lähimpään liikkeeseemme. Me Fonumilla uskomme helppouteen, laatuun ja nopeuteen!