Ongelmia Applen uudessa iOS 11 käyttöjärjestelmässä

09.11.2017


Apple on hiljattain julkaissut uuden iOS 11 ohjelmistopäivityksen. Apple käyttäjät tietävät, että maltti on valttia uuden käyttöjärjestelmäpäivityksen kanssa. Beta testauksesta ja suunnittelusta sekä korjauksista huolimatta uuden käyttöjärjestelmän kanssa tulee usein ongelmia ensimmäisten versioiden kanssa. Eikä uusimman iOS 11 käyttöjärjestelmänkään kanssa ole selvitty ongelmitta.

Järjestelmän päivittäminen on aina suositeltavaa laitteen tietoturvan kannalta. Puhelin kannattaa pitää ajantasalla vaikka kyseessä olisikin vanhempi versio. Joskus puhelin hidastuu päivityksen jälkeen. Apple ei kuitenkaan anna päivityksiä malleihin, joiden käyttö hidastuu päivittämisestä huomattavasti. Esimerkiksi iPhone 5 ja 5C puhelimiin ei ole enää saatavilla uusinta päivitystä ja tämä tarkoittaa sitä, että laitteet ovat haavoittuvampia tietoturvauhille. Myöskään kaikki sovellukset eivät enää toimi vanhoissa puhelimissa.

Viisi ongelmaa uusimman iOS 11 päivityksen jälkeen

1. Näytön kosketus ei toimi. Useissa tapauksissa näytön kosketus on alkanut jumittamaan tai lopettanut toimintansa kokonaan.
2. Laite hidastuu ja ohjelmat kaatuvat. Päivityksen jälkeen Laitteessa voi havaita hidastumista ja kaatuilua.
3. Ääniongelmat, kaiutin on mykkä. On havaittu useita tapauksia (yleisimmin iPhone 7 ja 7+) missä laitteen äänet ovat hävinneet kokonaan tai osittain. Kyseessä voi olla korvakaiuttimen mykistyminen, pääkaiuttimen mykistyminen tai molempien kaiuttimien yhtäaikainen mykistyminen.
4. Akku ei kestä. Varsinkin vanhemmissa malleissa akku tyhjenee jopa yli puolet nopeammin kun normaalisti vaikka laitetta ei käytetä.
5. Kamera ei toimi. Laitteessa voi havaita ongelmia kameroiden toiminnassa. Kamerasovellus voi tökkiä tai se ei aukea ollenkaan, lisäksi myös kameran tarkennuksen kanssa on havaittu ongelmia.

Jos tarvitset apua päivityksessä tai missä tahansa muussa puhelimeen liittyvässä ongelmassa, voit aina tulla liikkeeseemme ja me tarkastamme asian! Fonum tarjoaa iOS- käyttöjärjestelmää käyttäville asiakkailleen mahdollisuuden ohjelmistopäivitykseen. Lue lisää hinnasto-sivuilta.